Sutra prosvjed radnika SAS Vektora

Slika korisnika admin

Radnici SAS Vektora sutra će u 10.30 sati ispred zadarskog Doma sindikata održati prosvjed. Njih tridesetak, koliko ih je ostalo u firmi koja se bavi proizvodnjom brodova, na ovaj će način pokušati ukazati na tešku situaciju u kojoj su se našli nakon što uprava ne želi ispoštivati njihova prava.

- Prosvjed će se održati zbog neisplate plaća i otpremnina, te zbog odugovlačenja postupka nagodbe. Firma je u predstečajnoj nagodbi, dobro se radilo, ali radnicima mjesecima nisu isplaćene plaće - kazao nam je njihov sindikalni zastupnik, Vedran Uranija iz zadarske podružnice Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, dodajući kako radnici ukupno potražuju milijun kuna.

Ovo je još jedna u nizu firmi koje su u stečaju i čiji radnici mjesecima nisu primili plaće, međutim, njena je situacija drugačija zbog činjenice da je za nju zainteresirano više tvrtki koje bi je kupile, međutim pojašnjava Uranija, dokle god se ne riješi predstečajna nagodba, od prodaje tvrtke nema ništa:

- Stoga ćemo i putem ovog prosvjeda ukazati na nepravdu koja se čini radnicima ne samo zbog činjenice da mjesecima nisu primili plaće i da im nisu isplaćene otpremnine, nego i zato što bi predstečajnu nagodbu konačno trebalo riješiti kako bi se tvrtka postavila na noge i prodala zainteresiranim kupcima - kazao nam je Uranija.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno