Na očišćenom prostoru niknut će cvijeće i parkiralište

Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ
Sudionici akcije

Ni hladnoća nije mogla ove subote omesti i zaustaviti mještane Radovina da uhvate alat u ruke i krenu u akciju uređenja svoga mjesta. Riječ je o radovima u centru mjesta koji su krenuli lanjske godine i koji se sad u ove zimske dane nastavljaju, a koji obuhvaćaju uređenje ulica, prostora oko školske zgrade te potkresavanja stabala, uklanjanja korova, suhog granja i suhe trave na potezu od župne kuće pa do zgrade glavne mjesne telefonske centrale.

Nastavit će slične akcije

Budući da od svibnja lanjske godine na prostoru općine Ražanac nema mjesnih odbora, ovu akciju organizirao je uz pomoć mještana umirovljeni hrvatski branitelj Ante Dundović Đuđo.

- Ovdje se radi o drugoj fazi radova, hortikulturnom uređenju kojim nastojimo naše mjesto učiniti ugodnijim za život šestotinjak žitelja. Ova akcija kao i one prethodne naišla je na plodno tlo među mještanima koji su se i ovaj put odazvali u velikom broju. Mi ćemo s ovim i sličnim poslovima nastaviti i dalje u našoj režiji bez obzira bilo ili ne mjesnog odbora ili pak Općina funkcionirala ili ne, kao što je to upravo sada slučaj. Na proljeće na ovako očišćenom prostoru namjeravamo zasaditi cvijeće te izgraditi toliko željeni parkirališni prostor. Ovom prigodom želim zahvaliti svim sudionicima akcije te posebno Anti Dundoviću Čvrku i Zlatku Dundoviću koji su nam priskočili u pomoć s njihovom mehanizacijom. Naravno, ne bih želio zaobići ni gospođu Anku, majku našeg pokojnog hrvatskog branitelja Stipana Dundovića te Luku Dundovića Duju. Njih dvoje pored toga što sudjeluju u svakoj akciji, pobrinu se spizu. Ovaj put su nam pripremili radovinski specijalitet, a to su kuhane domaće svinjske bijele kobasice, kaže zadovoljno glavni organizator Ante Dundović Đuđo.

Puno planova

Po onome što smo još doznali za našeg subotnjeg posjeta Radovinu njegovi mještani imaju još pregršt planova koji se odnose na daljnju izgradnju komunalne infrastrukture. Za početak će se krenuti s proširenjem mjesnog groblja te izgradnjom mrtvačnice. Nakon toga slijedi izgradnja ambulante, sportske školske dvorane, vrtića... S obzirom da u Radovinu trenutno preko stotinu učenika od prvog do osmog razreda pohađa nastavu nastojat će se s upravom matične škole u Ražancu za sada neiskorišteni prostor na katu školske zgrade pretvoriti u toliko željenu učionicu. Planiraju se izgraditi i nove turističke biciklističke staze jer se mjesto iz godine u godinu sve više turistički razvija. Tome u prilog svakako ide izgradnja apartmanskih objekata kojih već ima popriličan broj, a koji uz sve sadržaje imaju i vanjske bazene. Sve u svemu, Radovin i njegovi žitelji na najboljem su putu da uz tradicionalno vinogradarstvo, maslinarstvo, poljoprivredu i povrtlarstvo s realizacijom zacrtanih projekata zakorače u bolju budućnost.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno