U Sv. Dominiku izložba o strahotama Auschwitza

Slika korisnika valentinam
"NESTVARNOST ISTINE"
Sara Horvatić studira zajedno s učenicom naše škole Dinom Uglešić koja mi je predložila da u Zadru ugostimo Sarinu izložbu „Nestvarnost istine". Riječ je o 21 fotografiji nastaloj tijekom Sarina jednodnevnog posjeta Auschwitzu u sklopu maturalnog putovanja, doznajemo od prof. Tihane Magaš
Arif SITNICA
Izložbu su došli vidjeti brojni učenici, prosvjetni radnici, te predstavnici Grada i Županije

Zapamtiti što ljudska arogancija, egoizam, netrpeljivost i  nehumanost mogu učiniti i kako mogu baciti sjenu na sve što se stoljećima izgrađivalo, poruka je izložbe „Nestvarnost istine“ Sare Horvatić  koja je otvorena u crkvi sv. Dominika, u nazočnosti brojnih učenika, prosvjetnih radnika, te predstavnika Grada i Županije. Ovu gostujuću  izložbu fotografija koje je Sara Horvatić, studentica iz Varaždina snimila  tijekom svoga posjeta bivšem koncentracijskom logoru Auschwitz, danas memorijalnom muzeju, organizirala je zadarska Gimnazija Vladimira Nazora povodom predstojećega Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta koji se svake godine obilježava 27. siječnja.

- Sara Horvatić studira zajedno s učenicom naše škole Dinom Uglešić  koja mi je predložila da u Zadru ugostimo Sarinu izložbu „Nestvarnost  istine". Riječ je o 21 fotografiji nastaloj tijekom Sarina jednodnevnog posjeta Auschwitzu u sklopu maturalnog putovanja, doznajemo od Tihane  Magaš, profesorice povijesti u Gimnaziji Vladimira Nazora, koja je ideju  da se ova izložba, koja je u siječnju prošle godine bila izložena u Galerijskom Centru Varaždin, predstavi i zadarskoj javnosti predložila ravnatelju Gimnazije Vladimira Nazora Radi Šimičeviću.

- Ravnatelj je odmah podržao ideju da izložbu ugostimo u Zadru, kako  bi prvenstveno učenici vidjeli kako su se strašne stvari događale za vrijeme Drugog svjetskog rata, posebno u nacističkim koncentracijskim logorima, ističe prof. Magaš, te navodi kako Sarin crno-bijeli uhvaćeni trenutak vremena vrišti za bojama današnjice kao upozorenje da se ne ponove strahote Auschwitza.

Tako je  zadarskoj publici omogućeno da pogleda izložbu koja  će dva tjedna u prijepodnevnim satima biti otvorena u prostoru crkve sv.  Dominika i koja je humanitarnog karaktera. Naime, ulaz je besplatan, ali  posjetitelji mogu dati dobrovoljne priloge koji su namijenjeni za liječenje Anđele Tičić iz Bibinja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika senka wassmer
Mili Boze, da VRISTI?!