Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U Turisthotelu bi htjeli da Pobjeda postane hotel

25.01.2018. 08:51
U Turisthotelu bi htjeli da Pobjeda postane hotel


Ovih dana počeli su radovi u nekadašnjem kinu Pobjeda, kojega je Turisthotel kupio prije dvije godine. Ovo nekad kultno kino i mjesto gdje su mnogobrojni Zadrani prvi put imali priliku pogledati film na velikom platnu, već desetak godina stoji zatvoreno te je povremeno otvorilo vrata za poneki koncert ili događaj "alternativne" klupske i kulturne scene.
Međutim, ovih dana iz kina Pobjeda čuje se buka raznih strojeva koji unutra rade.
Provjerili smo u Turisthotelu kakvi su planovi za ovaj prostor, ali i prostor Callegra.
Frane Skoblar, direktor te hotelijerske tvrtke kaže kako se rade istraživanja i provjera statike te će se onda moći utvrditi kakvi će se radovi moći izvoditi.
– Istraživanja provodi Geotehnički studij i statičar Davor Uglešić. Također, moramo provesti i arheološka istraživanja jer se taj prostor nalazi na Poluotoku, odnosno na području gdje je bilo arheoloških nalaza. Još mjesec dana ćemo to raditi te potom kino vratiti u prvobitno stanje, rekao nam je Frane Skoblar istaknuvši kako trenutno rade na pripremi dokumentacije za eventualne radove.
Dodao je kako još uvijek nisu sto posto definirali kako će iskoristiti potencijal prostora nekadašnjeg kina Pobjeda, kao ni Callegra jer sve ovisi o tome što će istraživanje, odnosno sediranje terena pokazati.
– Mi bismo voljeli kad bismo mogli u tim prostorima urediti i otvoriti hotele, budući da je primarna funkcija naše tvrtke hotelijersko-ugostiteljski posao, ali tek ćemo na temelju istraživanja moći donijeti konačnu odluku, pojasnio je Skoblar dodavši kako se radi o dugotrajnom procesu jer moraju skupiti jako opsežnu dokumentaciju na temelju čega mogu početi s radovima, tako da smatra kako će radovi pričekati još neko vrijeme. Dodao je kako planiraju i Callegro urediti kao hotel, te ga spojiti s postojećim hostelom Forum, ali i taj projekt ovisi o mjerenjima koja tebaju provesti kao i o studiji ekonomske isplativosti.