ČUDO U PAKOŠTANIMA Koza Biliška ojarila čak šestorke

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Presretna obitelj Vinka i Mladenke Šarin
Došao sam obići Bilišku i ostale koze i imam što i vidjeti, Biliška ojarila tri jarića i pomislio, hvala Bogu to je to, jer je prije dvije godine također ojarila trojke, dosad ukupno 15 jarića. Kad ono izašlo četvrto jare, pa peto, onda i malešno šesto, nisam mogao vjerovati svojim očima, priča Vinko Šarin
Arif SITNICA
Vinko Šarin, koza Biliška i dio od njenih šest kozlića

Svjetsko čudo u Pakoštanima, u staji OPG-a Neven  Šarin, koza Biliška je ojarila šestorke, po troje muških i ženskih jarića.  To je pravo čudo, s obzirom na to da koze obično imaju dva kozlića, a  vrlo rijetko se događa da imaju tri.

- Kako živim u centru Pakoštana, a staja je iznad Jadranske magistrale, došao sam obići Bilišku i ostale koze. Imam što i vidjeti, Biliška ojarila tri jarića i pomislio, hvala Bogu to je to, jer je prije dvije godine također ojarila trojke, dosad ukupno 15 jarića. Kad ono izašlo četvrto jare, pa peto, onda i malešno šesto, nisam mogao vjerovati svojim očima,  još pod dojmom priča Vinko Šarin, 68-godišnji Nevenov otac.

U obitelji Šarin već preko pola stoljeća uzgajaju koze, započeo je djed  Petar, a nastavili su sin Vinko i unuk Neven koji je za vrijeme boravka  Zadarskog lista bio opravdano odsutan. Zato su tu bili sve brojniji prijatelji i znatiželjnici.

- Da je Biliška ojarila još jednog kozlića obistinila bi se bajka braće  Grimm u kojoj su glavni likovi sedmero kozlića, ozarena će lica Vinko,  dobro znani barmen iz nekadašnjeg Mediterranean cluba (sada Club  Med) u Pakoštanima te u Švicarskoj, Austriji i Turskoj.

O imenima i ne razmišlja, nije očekivao čak šest prelijepih jarića.  Vinko Šarin ima tri sina i šest unuka, kaže, i oni će dati imena. Naime,  svaka od 13 koza odziva se na vlastito ime i Vinko prepoznaje svaku  pojedinu.

- I Isus u Ivanovom evanđelju naglašava: "ovce slušaju njegov (Pastirov) glas", a "On ovce svoje zove imenom" (Iv 10, 3). Ako nas netko zove imenom znak je da nas poznaje, zna tko smo, poručio je ponosni  Vinko.

Dok su se prijatelji i znatiželjnici gostili lešadom, pancetom i sirom  te se grijali rakijom i vinom, domaćin Vinko, fotograf Arif i vaš novinar  muku su mučili da zajedno sakupe majku rekorderku i njezinih šestero  kozlića za potrebe novinske reportaže.

- O kozama se najviše brine supruga Mladenka, ona ih hrani, vodi na  ispašu, muze i pravi prvoklasni eko sir, a o zdravom kozjem mlijeku sve  se zna. Moju vridnu i radišnu Mladenku je Bog stvorija za sve, najvažnija je karika naše obitelji, zaključio je Vinko Šarin.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (3 glasova)

Komentari

Slika korisnika monika
Cestitam!!!!!!! Puuunozdravlja żelim svima kozama i Vinku!

Monika

Slika korisnika SOFIJA ROSA
Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo kontaktirajte njezin VIA EMAIL: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com