Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Envira odustala od brzobrodske linije Split–Šibenik–Zadar

25.01.2019. 12:26
Envira odustala od brzobrodske linije Split–Šibenik–Zadar


Ovoga ljeta neće voziti katamaran koji bi povezao Zadar, Šibenik i Split, kako je najavljivano ranije. Naime, kako izvještava Agencija za linijski i obalni promet, tvrtka Envira d.o.o. za pomorski prijevoz, 17. siječnja 2019. godine uputila je dopis u kojem navodi kako nije u mogućnosti realizirati namjeru održavanja najavljene brzobrodske linije bez obveze javne usluge (sezonske linije) na relaciji Split – Šibenik – Zadar i obratno u razdoblju od travnja do listopada 2019. godine iz razloga nemogućnosti pravovremene nabave broda koji bi udovoljio standarde sigurnosti plovidbe i udobnosti za putnike na navedenoj liniji.
Tijekom 2019. godine tvrtka najavljuje nastavak pripremnih radnji za nabavu broda s ciljem realizacije te linije u sezoni 2020. godine.
Da podsjetimo, Agencija za obalni linijski pomorski promet je 30. kolovoza 2018. godine, a na zahtjev podnositelja Envira d.o.o. za pomorski prijevoz, izdala prethodnu suglasnost za održavanje linije bez obveze javne usluge, odnosno sezonske linije, na relaciji Split – Šibenik – Zadar i obratno, a koja bi se primjenjivala nakon što podnositelj zahtjeva ispuni propisane uvjete za brod i brodara.