Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

POTENCIJALNE STJUARDESE Bez tetovaža, pirsinga i kriminalnog dosjea

25.01.2019. 18:00
POTENCIJALNE STJUARDESE Bez tetovaža, pirsinga i kriminalnog dosjea


Diana Jung iz Mađarske i Agnieszka Bresik iz Poljske su  dvije stjuardese koje su radile za Ryanair. Sjedište im je bio Zadar gdje  su radile šest godina. Danas pokreću prvi tečaj za stjuardese koji će  startati 2. veljače o čemu su informirale javnost na konferenciji za medije, održanoj u prostorijama Zračne luke Zadar.
Jung i Bresik su predstavnike medija informirale o tečaju, o svim predispozicijama koje potencijalne stjuardese moraju zadovoljavati kako  bi se bavile tim poslom, svjesne, kako su istaknule, da će mnogima taj posao biti posao iz snova.
– Ostvarite svoje snove i postanite stjuardesa, pridružite nam se na  tečaju i pomoći ćemo vam da budete dio najvećih avio kompanija, naglasile su.
Okupljene su informirale o svojim počecima, o višesatnom radnom  danu naglašavajući da više sati rada dnevno znači i više slobodnih dana. Isto tako istakle su da je u početku bilo teško jer su startale mlade.
– Da bi pristupili našem tečaju trebate imati najmanje 18 godina, minimalno 160 centimetara visine, visoku stručnu spremu, trebate znati  engleski jezik i imati putovnicu. Nadalje potrebno nam je dostaviti CV i  dvije slike, a ne smijete imati ni vidljive tetovaže i pirsinge kao što ne  smijete imati ni kriminalni dosje, objasnile su Jung i Bresik i dodale da  na tečaj treba doći u poslovnoj odjeći.