Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Gimnazija Franje Petrića osvojila prvih pet mjesta iz logike

Autor:

24.02.2009. 23:00
Gimnazija Franje Petrića osvojila prvih pet mjesta iz logike

Foto: Ivan JAMIČIĆ



U Zadarskoj privatnoj gimnaziji jučer je održano međužupanijsko natjecanje iz filozofije i logike, te županijsko natjecanje iz psihologije i sociologije.
Sva natjecanje održavaju se pod pokroviteljstvom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije.
U jutarnjim satima održano je natjecanje iz logike i psiholgije, na kojem je sudjelovalo ukupno 35 učenika, 11 iz logike i 24 iz filozofije. Učenici su iz logike rješavali test znanja, dok je iz filozofije najprije održan test znanja, a potom su polovica učenika koji su rješili test iznad 50 posto išla dalje, što znači da su pisali esej na zadanu temu.
Predsjednica međudržavnog povjerenstva za filozofiju profesorica Jasminka Vežić istaknula je kako su zadarski učenici iz filozofije već devet puta bili na državnom natjecanju, što pokazuje velik interes za ovo usmjerenje.
Na natjecanju iz filozofije sudjelovalo je, dakle, 24 učenika, iz Gimnazije Vladimira Nazora šest učenika, Jurja Barakovića četiri, Klasične gimnazije Ivana Pavla II. tri učenika, Ekonomsko-birotehničke škole tri, Zadarske privatne gimnazije dva, te Srednje škole Antuna Vrančića iz Šibenika šest učenika.
Na natjecanju iz logike prvih pet mjesta osvojili su učenici iz Gimnazije Franje Petrića iz Zadra, i to redom Barbara Meštrov, Niko Mikuličić, Šime Gverić, Iva Crljenko i Filip Plazonić. Šesti, sedmi i osmi su učenici Gimnazije Antuna Vrančića iz Šibenika, Karlo Crvelin, Marija Čelar i Tomislav Vulić, deveti je David Božajić iz Gimnazije Franje Petrića, a deseti Tereza Kedžo iz Gimnazije Antuna Vrančića.