Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Karnevalska povorka u Vrsima potukla sve rekorde

Autor: Katarina Belić

24.02.2009. 23:00
Karnevalska povorka u Vrsima potukla sve rekorde

Foto: Filip BRALA



Karnevalska udruga Vrsi ove je subote u centru sela priredila karnevalsku zabavu, kojoj su se odazvali brojni mještani i brojni gosti iz okolnih mjesta. Prema procjenama organizatora, karnevalu se ove godine odazvalo nekoliko tisuća posjetitelja i iako nisu svi sudjelovali u karnevalskoj povorci, većina ih je oduševila maštovitim maskama: od onih najmlađih koji su šetali odjeveni u maske omiljenih animiranih likova, do onih najstarijih koji su najviše pridonijeli dobroj atmosferi.
– Ovo je 29. karneval zaredom koji se organizira u našem mjestu. Karneval je važan dio života svih nas i svake godine tri mjeseca se pripremamo kako bi ispao što bolji. U njega ulažemo puno ljubavi, truda, ali i novca. Kad bi bilo više financijske potpore, i karneval bi bio bolji, a mi bismo privukli ljude ne samo iz okolnih mjesta, nego iz cijele županije, rekao nam je Dražen Predovan, jedan od organizatora karnevala.
Osim logorske vatre koja je gorjela na sredini parkirališta, publiku je zagrijala i grupa Maestral koja ih je zabavljala omiljenim pop hitovima. Osim za zabavu, organizatori su se pobrinuli i za okrjepu pa se tako na stolovima našlo 280 kg mesa i 150 kg domaćih kobasica uz sokove i domaće vino po izboru. I hrana i piće bili su besplatni pa nikakvo čudo što je za stolovima bila stalna gužva, a nakon što je nestalo mesa i kobasica, po Vrsima su se mogla vidjeti neka tužna lica.
Na samom kraju karnevala birane su najbolja grupna, dječja i pojedinačna maska koje su dobile i prigodne nagrade. Vrhunac Vrškog karnevala bilo je spaljivanje karnevalskog krnje kojeg Vršani zovu Jure, a koji je kažnjen za sve loše što se dogodilo u lošoj godini. A toga je, složit će se Vršani, u proteklih dvanaest mjeseci bilo i previše. Sljedećih dvanaest mogu biti samo bolji.