Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Male maškare u Novigradu

Autor: Zvonko Čulina

24.02.2009. 23:00
Male maškare u Novigradu

Foto: Zvonko ČULINA



Pod pokroviteljstvom Općine Novigrad, sponzorstvom hotela Castrum Novum te pekare Dalmacija-Novigrad, u organizaciji Turističke zajednice Općine, Zavičajnog muzeja, Udruge žena “Sveta Katarina”, komunalnog društva Galeb te Knjižnice i čitaonice Novigrad u ovom pitoresknom gradiću održana je povorka malih dječjih maškara. Nakon zajedničkog fotografiranja povorka je krenula od knjižnice i čitaonice preko rive do hotela Castrum Novum, gdje su svi bili srdačno dočekani i ugošćeni.
U povorci su sudjelovala djeca školarci i predškolci iz Pridrage, Paljuva, Novigrada pa čak i Zadra. Bilo je stotinjak djece i još toliko roditelja koji su pratili ovu veselu povorku.
Vrhunac događanja odvio se na trgu Pod lipan, gdje su se birale najbolje i najatraktivnije maske. Nagradu za najbolju masku dobio je šestogodišnji dječak Tomislav Baždarić iz Novigrada, druga je pripala gostu iz Zadra, a treća Pridražanima.
Nagrađeni su i najbolji sastavi pisani u knjižnici na temu maškara. Nagrađeni su Dora Baraba, Livia Mazić-Palestrina i Antonio Ivčić. Nagrade su dobila i djeca iz recitacija, pjesama i glume, dok je sve na kraju “začinjeno” toplim napicima, odnosno čajem kao i krafnama. Kroz ovaj veseli program vodila ih je teta Stanislava Sinovčić.
Male maškare se održavaju u Novigradu organizirano drugu godinu zaredom i, nadamo se, prelaze u tradiciju.