Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zdravstvena reforma

Autor: Velimir Brkić

24.02.2009. 23:00
Zdravstvena reforma


U Ninu je provedena zdravstvena reforma u režiji ninskih maškara. Sve je počelo s ninskim maškaricama, u kojima su sudjelovala djeca iz Dječjeg vrtića “Morska vila” i učenici razredne nastave OŠ “Petar Zoranić” iz Nina. Povorka je krenula od Bardeline glavnom ulicom do trga Kraljevac pa nazad preko mosta do Doma kulture, gdje je održan prigodan program. Čitala se presuda, palio se mali krnjo i plesalo se!
Djeca se složno slažu: krnjo je kriv jer su djeca bolesna, kriv je što nemamo puno novca, što su neka djeca siromašna pa nemaju igračaka, što u Ninu nije bilo više snijega i najviše je kriv što nam je vrtić tako mali, a mi smo tako razigrani i nemamo mjesta za sve naše stvari.
Nakon prave male maškarane poslastice velike maškare su se u pidžamama i liječničkim mantilima ukrcale u svoju “Šitnu službu” te su po Ninu i okolnim mjestima propagirali svoje viđenje zdravstvene reforme i to bez participacije za njihove akrobacije.
Uz dobru pjesmu i zvuk sirene dijelili su recepte i besplatne strpandole, lezidole, pušidole i kenjadole te, najvažnije, smijeh svima na njihovu putu.
Onda je na red došla presuda te paljenje krnje imena Dr. Mito Korupčić. Prije i nakon samog izricanja presude svim maškarama i posjetiteljima dijelio se čaj, točilo pivo i nudile besplatne kobasice koje su pripremili ninski ugostitelji. Nakon zabave na otvorenom, maškare su krenule prema lokalnom disku gdje je održan maskenbal uz živu svirku i DJ-a. Program se sastojao od tradicionalne lutrije, izbora najbolje pojedinačne i grupne maske te od ove godine nove kategorije, izbora za najbolji preobražaj. Nagrada za najbolju grupnu masku otišla je Sexy doktoricama, najbolja maska je Kutija Malbora, a najbolji preobražaj osvojila je maska Stela Nižić.