Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Osmi put zaredom najbolji u Hrvatskoj

Autor: Joško Gatara

24.02.2010. 23:00
Osmi put zaredom najbolji u Hrvatskoj


Na službenim natjecanjima iz kalendara HSŠRM-a, natjecatelji Zubaca osvojili su ukupno 786 bodova
S ponosom ću započeti ovo izvješće podatkom da je ŠRD Zubatac i ove godine jedan od najuspješnijih športskih kolektiva Zadarske županije i osmi put zaredom najuspješnija udruga u sastavu Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru – započela je svoje izlaganje Ardena Bajlo, predsjednica društva, otvarajući Skupštinu ŠRD Zubatac.
Govoreći o svim uspjesima društva u prošloj godini, Bajlo je iznijela i vrlo jake argumente, koji su doveli do uspjeha društva. Na službenim natjecanjima iz kalendara HSŠRM-a, natjecatelji Zubaca osvojili su ukupno 786 bodova, što ih je stavilo na vrh, daleko ispred drugih. Osvojeno je, pored bodova i 12 zlatnih, šest srebrnih i četiri brončana odličja.
Pored uspjeha društva, uspješni su bili i pojedinci. Za najboljeg seniora u 2009. godini, u lovu štapom s obale, proglašen je Marko Sikirić, dok je najuspješniji senior u lovu štapom iz brodice bio David Bajlo, čime je potvrdio da je ujedno i najbolji hrvatski sportski ribolovac iz broda. I podvodnjaci su u Dariju Marinovu imali najboljeg pojedinca. No, ne treba zaboraviti i ostale, koji su svojim plasmanima na međužupanijskim, državnim i nastupima državne reprezentacije, doprinijeli ovom visokom uspjehu Zubaca.
Tako su Ardena Bajlo i Nikolina Kotlar viceprvakinje Hrvatske, a s Nadom Miletić, Ardena Bajlo je zaslužna i za svjetsko zlato Hrvatske u lovu štapom s obale za seniorke, održanog u Crnoj Gori. I Robert Budanović proslavio se u Crnoj Gori osvojivši u pojedinačnom lovu svjetsku broncu.
Odličja za odličjem nanizali su David Bajlo i Dubravko Pejdo momčadskim drugim mjestom na PH za seniore s obale te Nino Jukić prvim mjestom na ph, a s reprezentacijom Hrvatske, na svjetskom prvenstvu u Egiptu za kategoriju U-21 u lovu štapom s obale, dodao je i svjetsko srebro.
David Bajlo i Marko Sikirić, vrijednost su potvrdili i u lovu iz brodice. Bajlo se na državnoj razini okitio srebrnom medaljom u pojedinačnom, a zajedno sa Sikirićem i momčadski zlatnim odličjem. Ne treba zaboraviti ni najmlađe. Estera Bajlo, stopama majke i brata, potvrdila je vrijednosti u sastavu državne reprezentacije, osvajanjem prvog mjesta i zlatne medalje na svjetskom prvenstvu u Egiptu za U-16.
U podvodnom ribolovu Dario Marinov Zubacu je donio broncu sa Svjetskog euro-afričkog prvenstva, pojedinačno srebro i ekipnu broncu s PH.
Perjanica i u budućnosti
Vrlo značajan rad odvijao se i s najmlađima kroz Školu udičarenja “Vinko Splivalo”, koja radi pod stručnim vodstvom iskusnih ribolovnih majstora, usavršavajući svoje znanje i stvarajući dobru podlogu za buduće nositelje brojnih odličja.
Predsjednica društva Ardena Bajlo, posebno je naglasila zadovoljstvo zbog uspješnog rada u organizaciji brojnih prigodnih natjecanja od Kupa Repanić u panuli, Kupa Zubatac, Kupa Sv. Krševan, 4. kupa Zadarske županije. Isto tako govorila je i o uspjesima društva u brojnim nastupima na prigodnim natjecanjima ostalih ribolovnih društava i klubova iz Hrvatske…