Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Arbanas: Vrijeđaju nas izjave Josipa Đakića

24.02.2011. 23:00
Arbanas: Vrijeđaju nas izjave Josipa Đakića


U organizaciji HVIDR-e Zadar, na braniteljski prosvjed u Zagrebu iz Zadra u subotu kreće oko 300 prosvjednika. Prema riječima njenog predsjednika Ivice Arbanasa, na put u Zagreb ne kreću samo članovi udruga okupljenih oko Zajednice braniteljskih udruga Zadarske županije, nego i branitelji okupljeni u Koordinaciji udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Također, veliki broj branitelja, ali i običnih građana, put Zagreba ide u vlastitom aranžmanu.
– Iako ne sudjelujemo u organizaciji skupa u Zagrebu, mi svojim dolaskom dajemo potporu zahtjevima hrvatskih branitelja da se prestane s njihovim progonom. Nismo neosjetljivi na trenutačnu materijalnu situaciju države, ali nas posebno vrijeđaju izjave saborskog zastupnika Josipa Đakića koji kaže da skup organiziraju udruge izvan sustava HVIDR-e. Mi smo legalne i od države priznate udruge, a ja se pitam koga Đakić predstavlja sa svojim paralelnim skupom. U svakom slučaju on nas vrijeđa, pa mogu reći da ga, kao saborskog zastupnika, može biti sram, rekao je predsjednik HVIDR-e Zadar Ivica Arbanas.
Arbanas je uvjeren ne samo u nevinost Tihomira Purde i ostalih branitelja, nego je uvjeren da će cijela ova priča na kraju sretno završiti.
– Ne ulazim u to je li Purda bio obaviješten ili ne da njegovo izručenje traži Srbija. Pa ne bi čovjek valjda prelazio granicu da je bio obaviješten. Ovdje je vrlo jasno da i samoj Srbiji ne odgovara ova situacija, jer sa zahtjevom za izručenje Tihomira Purde priznaju da su na teritoriju Srbije postojali logori i da su se izjave uzimale pod torturom. Sadašnja Srbija vjerojatno ne želi da ju se povezuje s Miloševićevim režimom i mislim da bi se zbog naših Purde, Maslova i Janjića trebali žurno ograditi od svih postupaka koje je tadašnji Miloševićev režim proizveo, dodao je na kraju Ivica Arbanas.
HVIDR-a Zadar je za prosvjednike organizirala autobuse po cijeni 80 kuna koji u subotu, u 7 sati kreću sa zadarskog autobusnog kolodvora.