Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kako bi izbjegao Ražnjevića, Knez održao sjednicu sat i pol ranije

24.02.2011. 23:00
Kako bi izbjegao Ražnjevića, Knez održao sjednicu sat i pol ranije


Umjesto da sjednemo i to konačno raspravimo, predsjednik Turističkog vijeća Ivan Knez zabranjuje dolazak novinara i održava sjednicu mimo zakazanog termina, bez naše nazočnosti što najbolje potvrđuje da tu nešto nije u redu, ogorčen je Ražnjević
Sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Biograda koja je trebala početi u 9,30 sati, održana je jutros u 8 sati bez svih članova vijeća. Nesporazum oko sjednice i njezinog održavanja nastao je kada je hotelska kuća Ilirija na vlastitu inicijativu pozvala novinare da na njoj nazoče, s čim se nisu složili organizatori skupa. Naime, u priopćenju je naznačeno kako tvrtka Ilirija želi na toj sjednici raspraviti o otvorenim pitanjima koje imaju s Gradom Biogradom. Direktor Ilirije Goran Ražnjević kazao je kako je neoprostivo da se sjednica skriva od javnosti te da se održi u drugom terminu a da ih se o tome ne obavijesti.
– Nismo imali dobru suradnju s gradskom vlasti jer već pet godina od kada je gradonačelnik Ivan Knez nismo niti jednom sjeli i razgovarali o turizmu. A poznato je da imamo dosta problema i poteškoća, jer se naši projekti u pravilu ne podržavaju, a da i ne spominjem poteškoće oko prostornih planova i njihove prenamjene koja  sprječavaju naša stečena prava. Umjesto da sjednemo i to konačno raspravimo, predsjednik Turističkog vijeća Ivan Knez zabranjuje dolazak novinara i održava sjednicu mimo zakazanog termina, bez naše nazočnosti što najbolje potvrđuje da tu nešto nije u redu, ogorčen je Ražnjević
U zgradi ispred vijećnice novinari su pokušali doznati o čemu se zapravo radi. Nakon nešto više od sat vremena gradonačelnik Ivan Knez došao je u vijećnicu te odgovorio na nekoliko novinarskih pitanja.
– Sjednica je održana ranije, djelomično zbog drugih obaveza, ali prije svega da se izbjegne cirkus. Ilirija nije imala nikakvo pravo pozivati novinare, a još manje dodavati neki svoj dnevni red. Nismo ih obavijestili o ranijem terminu jer ih nismo mogli dobiti na mobitel, pa smo sjednicu održali bez njih. Inače, Turističko vijeće  ima devet članova, Ilirija u njemu ima tri svoja člana, što im ne daje pravo da nameću svoje ideje kada i kako to njima odgovara, a sve u cilju da se stvori grad slučaj.  Sve što radim kao gradonačelnik, radim u javnom interesu, a sve što radi hotelska kuća Ilirija radi u privatnom interesu. Oni moraju znati da u vijeće nisu izabrani kao hotelska kuća Ilirija već kao predstavnici hotelijera, što znači da moraju štititi interes svih hotelijera grada Biograda, a ne samo svoj privatni interes. Ovo je stvaranje cirkusa, i to s ciljem da se  stvori grad slučaj, a ja to neću dozvoliti. Ovo je cehovska udruga i oni nemaju pravo, što bi pretpostavljam htjeli, davati nalog Gradskom vijeću da mijenja odluke, jer su oni nešto radili mimo zakona. Izmjene PP i UPU-a njima ne idu u prilog jer su bez potrebne papirologije izgradili proširenja nekih svojih objekata. Nije Grad taj koji koči njihov razvoj, već zakon, odluke i planovi. A da podržavamo niz njihovih projekata najbolji je dokaz i Boat show, pojasnio je gradonačelnik Knez.