Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Najbolji učenici idu na državno natjecanje

24.02.2011. 23:00
Najbolji učenici idu na državno natjecanje


U Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Benkovac okupili su se sudionici Međužupanijskog natjecanja učenika iz obrazovnog područja Ekonomija i trgovina disciplina – prodavač. Prvi put je domaćin međužupanijskog natjecanja bila Srednja škola kneza Branimira Benkovac. Na natjecanju su sudjelovala 24 učenika iz osam škola (Obrtničko-industrijska škola Imotski, Srednja škola Brač Supetar, Srednja škola Jure Kaštelana Omiš, Srednja škola Makarska, Trgovačka škola Split, Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar, Srednja škola Biograd n/m i Srednja strukovna škola kneza Branimira Benkovac) s područja Splitsko-dalmatinske Šibensko-kninske i Zadarske županije. Učenike i njihove mentore na početku natjecanja pozdravio je ravnatelj Josip Peran.
Nakon sastanka međužupanijskog provedbenog i prosudbenog povjerenstva natjecateljima su uručene zaporke i izvučene omotnice sa zadatkom.
U kategoriji C-kozmetika i parfumerija svoje znanje su pokazali Martina Herceg, Noema Švorinić, Katarina Martinović, Josipa Medvidović, Lucija Drnas i Mia Radovančić. U kategoriji A-prehrana natjecali su se Ana Grabovac, Marijana Striguljica, Toni Han, Barbara Barišić, Ivana Ćuk, Danijela Đikić, Anamarija Perajica i Mara Prosenica. U kategoriji F-boje i lakovi svoje znanje je pokazala Ivana Amerić, a u kategoriji B-odjeća tekstilna roba Anita Vuković, Antonia Vrdoljak, Ivan Japairko, Ljubica Šunjerga i Nediljka Perišić. U kategorij D-bijela tehnika natjecala se Lea Pocrnja, a u kategoriji E-obuća Ivana Mlakić, Luka Ivandić i Petra Matković.
Od 23 natjecatelja njih šest je steklo mogućnost plasmana na državno natjecanje u sektoru Ekonomija i trgovina, disciplina prodavač koje će se održati u Puli. Pravila ovog natjecanja su vrlo jasna i na državno natjecanje može samo 12 najbolje plasiranih na svim međužupanijskim natjecanjima. Iz Trgovačke škole Split na državno natjecanje idu Danijela Đikić (99,66 bodova) iz robne skupine A-prehrana, Lucija Drnas (93,67) C-kozmetika i parfumerije, Ivan Ćuk (85,33) A- prehrana i Ivan Japirko (95,33) B-odjeća i tekstilna roba. Osim njih prolaz na državno natjecanje su ostvarili Martina Herceg (95,67) C-kozmetika iz Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar te Marijana Striguljica (87,33) A-prehrana iz Srednja škola Biograd n/m.