Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Poluotok će biti “all-inclusive” hotel

24.02.2011. 23:00
Poluotok će biti “all-inclusive” hotel


Gost koji dođe u naš grad bit će stavljen na poziciju aktivnog stanovnika. Želimo da gost živi kulturu grada. Napravit ćemo takve pakete da on mora doći minimalno na bazi polupansiona, a Poluotok će mu biti kao “all-inclusive” hotel, objasnila je Vlasta Mišurac


Zadarski HNS-ovci ovaj četvrtak obratili su se javnosti sa svojom vizijom svega onoga što bi u Zadru trebalo predstaviti kao turističku novinu. Silvijana Dražović Kanazir, predsjednica Interesnog odbora za turizam Podružnice HNS-a Zadar na početku je kazala da ne želi da iznošenje ideja bude shvaćeno isključivo kao kritika jer ima i pozitivnih stvari koje se po pitanju turizma događaju u Zadru.
– Nisam za masovni turizam, jer u brojkama naš turizam od milijun i nešto posjetitelja je identičan broju posjeta zoološkom vrtu u Beču. Uništava se priroda, pomiče se demografska slika županije, nestaje nam voda, a o tome podatke nigdje ne možemo naći. Stalno se brinemo o predsezoni, o posezoni, a ne brinemo da kompatibilna, proaktivna proizvodnja bude ono što ostaje gradu i turizmu kao puno novca. Mi se borimo za manje turista, a da per capita promet bude 250 do 400 eura. Naš projekt je nazvan možda pomalo bombastično i zove se “Grad hotel” gdje elaboriramo i pilot-projektom razvijamo tezu o tome da kapaciteti koje imamo čekaju poboljšanje i razvijanje. Na recepciji hotela koji predstavlja povijesni Poluotok turiste upućujemo na polupansion i upućujemo ih na restorane ni konzumaciju kulture. Hoćemo da grad-hotel uskoro ujedini i sestricu, a to je brod-hotel. Inspirirani smo Amsterdamom. Želimo da stari i onemoćali brodovi koji ne koriste sezonu postaju u urbanoj luci hosteli. U njima bi izvan sezone mogli živjeti studenti. Tu je i kućna radinost. Inzistiramo sa svojim ljudima da se počne proizvoditi pop-up ambalaža koja bi za sve proizvode na teritoriju županije imala uniformirani izgled, istaknula je Dražović-Kanazir.
Vlasta Mišurac, dopredsjednica inicijativnog odbora govorila je o povezivanju turista i kulturne ponude.
– Gost koji dođe u naš grad bit će stavljen na poziciju aktivnog stanovnika. Želimo da gost živi kulturu grada. Napravit ćemo takve pakete da gost mora doći minimalno na bazi polupansiona. Poluotok će mu biti kao “all-inclusive” hotel. Imat će svoje markice i svaki dan će na drugo mjesto ići doručkovati, ručati, večerati, u jednom kafiću popiti aperitiv, u drugom digestiv… Ići će u kazalište, moći će se kod nas vjenčati i slaviti rođendane, turisti će živjeti naš život i na odlasku kućama biti oduševljeni tim životom, objasnila je Mišurac.