Privlački "Libar" otvara novu stranicu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ
Klapa "Libar" ima deset članica

Predanim i ozbiljnim šestogodišnjim radom privlačka ženska klapa "Libar" postala je svojevrsni privlački brend. U okviru svog bogatog glazbenog izričaja mlade i darovite pučke pjevačice u prvom redu njeguju i promiču izvorne privlačke pučke napjeve, premda im također nisu nepoznate i druge dalmatinske pjesme, hrvatske duhovne skladbe, obrade popularnih skladbi...

Klapa u kojoj caruju sklad, prijateljstvo, harmonija i uzajamno uvažavanje okuplja deset članica različite životne dobi i zanimanja. Probe se održavaju dva puta tjedno po dva sata i to uz dopuštenje mjesnog župnika don Ante Sorića uglavnom u novoizgrađenoj župnoj vjeronaučnoj dvorani u centru mjesta. Kad su u pitanju financije, onda valja istaknuti da rad klape financijski podupire Općina Privlaka i privlačka Turistička zajednica, a dio sredstava namijenjenih udrugama dobije od Zadarske županije. Pomažu im i njihovi vjerni sponzori, a nerijetko ulažu i osobna novčana sredstva.

Klapa je nastupila u Zadru, Ninu, Bibinjama, Biogradu, Vodicama, Omišu, Kaštelima, Sukošanu, Zemuniku, Rogoznici, na otoku Pagu i u Bolu na Braču. Lanjske godine u ljeto sudjelovali su na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu te Večerima dalmatinske pisme u Kaštelima gdje su osvojili treću nagradu publike. U nezaboravnom sjećanju ostao im je prošlogodišnji festival klapa "Školjka" u Pakoštanima na kojem su se okitile brončanom plaketom. Mogu se pohvaliti i nosačem zvuka na kojemu je 11 skladbi pod nazivom "Libar od života", a u pripremi im je i drugi CD. Svi ovi nastupi donijeli su im brojna prijateljstva sa sličnim pučkim muškim i ženskim klapskim pjevačima što im, prema njihovim riječima, puno znači.

Predsjednica klape Lucijana Begonja i tajnica Mirela Budija otkrivaju da ovih dana intenzivno vježbaju za audiciju koja će se u Zadru održati 11. ožujka i ako je uspješno prebrode, idu na Festival klapa u Omišu ovog ljeta.

- Za koji dan putujemo u Zagreb jer su nas pozvali s HTV-a da nastupimo u emisiji 'Dobro jutro Hrvatska'. Uz čitav niz nastupa i koncerata najveća nam je obaveza dobro pripremiti našu domaću manifestaciju 'Pisma na Kolištu' koja će se tradicionalno održati u sklopu bogatih ovoljetnih događanja. Koristimo prigodu da zahvalimo svima koji nam na bilo koji način pomažu i potiču naš rad. Posebno bih istaknula dobrotvora našeg mladog svećenika don Antu Sorića, ističu Lucijana Begonja i Mirela Budija.

Svakako da uspjehu klape "Libar" u svakom pogledu doprinosi i njihov voditelj i učitelj. Riječ je o poznatom zadarskom glazbeniku prof. Petru Čančaru koji je vodio muške klape Privlaka, Kožino, Povljana, Posedarje te žensku klapu Kalada.

U ženskoj klapi "Libar" su: Josipa Mustać, Lucijana Begonja i Jelena Mustać, Josipa Skoblar, Mirela Budija i Lora Mustać te Iva Babić, Vjera Grbić, Jelica Kolanović i Julija Knežević.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno