Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

U zoni Lonići otvorit će se stotine radnih mjesta

24.02.2011. 23:00
U zoni Lonići otvorit će se stotine radnih mjesta


Zbog izuzetne atraktivnosti poslovne zone naslonjene na grad Zadar interes investitora je izuzetno velik, obznanio je Šimunić, dodajući kako je 13 poduzetnika već kupilo parcele i zatražilo lokacijske dozvole


Prigodnom svečanošću jučer su otvoreni radovi na izgradnji komunalne infrastrukturne u poslovnoj zoni “Lonići” u Bibinjama. Po projektu je prva faza procijenjena na preko 27 milijuna kuna, ali u ovo recesijsko vrijeme u javnom nadmetanju čak 34 građevinske tvrtke cijena je gotovo prepolovljena. Ugovorena vrijednost je oko 15 milijuna kuna, a rok izvedbe je šest mjeseci.
Po projektu dip. ing. građ. Zdravka Rambrota iz zadarske tvrtke Gin company d.o.o., izgradnju prometnica, vodovoda i odvodnje u iznosu od 13,2 milijuna kuna izvodi tvrtka Sarađen d.o.o. iz Stankovaca, a radove na instalaciji struje i telekomunikacija u vrijednosti od 1,4 milijun kuna povjerena je tvrtki Konektor iz Sukošana.
– Početkom radova na poslovnoj zoni “Lonići” Bibinje ulazi još jednim korakom prema svjetlijoj budućnosti. Ovdje se stvaraju novi obrisi Bibinja kao urbanog središta. Naš projekt zone je naš ponos koji nam je s 50 hektara darovanog zemljišta omogućila Vlada Republike Hrvatske, rekao je u uvodnom slovu načelnik Nino Šimunić.
– Poslovna zona je najbolji odgovor na gospodarsku krizu. To je stvaranje toliko željenih novih radnih mjesta, za naše Bibinjce, ali i za druge. Naime, zbog izuzetne atraktivnosti poslovne zone naslonjene na grad Zadar interes investitora je izuzetno velik, obznanio je Šimunić, dodajući kako je 13 poduzetnika već kupilo parcele i zatražilo lokacijske dozvole, a u Bibinju neće smatrati lošim rokom niti osam mjeseci za omogućavanje priključka na vodu, niskonaponsku struju, kanalizaciju i druge potrebne infrastrukturne sadržaje. Sve to trebalo bi omogućiti zapošljavanje više stotina žitelja Bibinja i zadarskog kraja.
– Gradimo nešto što će koristiti nama i budućim generacijama. Hvala svima koji su nam pomogli u realizaciji ovog projekta, i onim nevidljivima koji su nam davali podršku, pa i molitvom, poručio je Nino Šimunić nakon što je zahvalio Vladi RH, ministru Božidaru Kalmeti, Zadarskoj županiji, županu Stipi Zriliću, zadarskom HEP-u i Vodovodu, Općinskom poglavarstvu i Vijeću, Općinskom sudu, Državnom odvjetništvu, Područnom uredu za katastar Zadar, projektantima…
Poslovna zona “Lonići” nalazi se uz Jadransku magistralu na zapadnom ulazu u Bibinje iz pravca Zadra. Župan Stipe Zrilić istaknuo je kako je ona značajna ne samo za Bibinje, nego i cijelu županiju.
– Ova zona se naslanja na pomorsku Luku Gaženica, Jadransku magistralu i brzu cestu Zadar II – Gaženica te je izuzetno perspektivna. Ima povoljne preduvjete razvoja, a to znači zapošljavanje. Otvaranjem novih radnih mjesta ostvaruje se znatno bolja budućnosti za mlade, poboljšavaju se uvjeti života svih građana, naglasio je župan Stipe Zrilić, dodajući kako su se na zadarskom području dosad razvile vrlo uspješne poslovne zone.
Svojom nazočnošću svečanost su uveličali predstojnik Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji Damir Valčić, zadarski dogradonačelnik Dražen Grgurović, županijski pročelnici i vijećnici, brojni načelnici, gospodarstvenici i drugi gosti i uzvanici.
Obred blagoslova zone predvodio je bibinjski župnik don Rade Pinčić. Program je vodila Suzana Lisica, a uz bogat stol uzvanike i goste je zabavljao bibinjski trio Bura.