Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Učenici Šime Arbanas i Toni Miočić najbolji dalmatinski automehaničari

24.02.2011. 23:00
Učenici Šime Arbanas i Toni Miočić najbolji dalmatinski automehaničari


U Strukovnoj školi Vice Vlatković danas je održano  Međužupanijsko natjecanje automehaničara i Međužupanijsko natjecanje iz osnova elektrotehnike.
Među automehaničarima, učenicima završnog trećeg razreda, natjecalo se ukupno 11 učenika i to iz Zadarske županije te Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske, odnosno učenici iz Zadra i Benkovca te Šibenika, Splita i Imotskog. Na natjecanju iz osnova elektrotehnike nastupilo je ukupno pet učenika i to iz Zadra, Benkovca i Šibenika. Svi natjecatelji su nakon ispita iz teoretskog dijela natjecanja pristupili praktičnom dijelu, koji je za automehaničare podrazumijevao rješavanje praktičnih zadataka na motorima, dok su natjecatelji u osnovama elektrotehnike rješavali praktični zadatak iz strujnih krugova.
Nakon provedbe ispita prosudbeno povjerenstvo, među kojima su bili mentori učenika natjecatelja, a u povjerenstvu u praktičnom dijelu za automehaničare bio je i jedan obrtnik automehaničar, odlučilo je o pobjednicima.
Tako su, prema procjenama povjerenstva, prvo i drugo mjesto među automehaničarima s osvojenih maksimalnih 100 bodova, zasluženo zauzeli Šime Arbanas i Toni Miočić, obojica učenici Strukovne škole Vice Vlatkovića. Treće mjesto je pripalo Juri Stojčeviću iz Splita, koji je ostvario 80 bodova, ali na državno natjecanje automehaničara, koje će se održati 29. i 30. ožujka u Zagrebu, odlaze samo učenici koji su osvojila prva dva mjesta.
Prosudbeno povjrenstvo koje je bilo zadužno za ocjenjivanje učeničkih znanja i vještina iz osnova elektrotehnike procjenilo je da je Mladen Suton, iz Šibenika, s osvojenih 51,5 bodova zaslužio prvo mjesto. Drugo mjesto pripralo je, pak, Mariju Klancu, učeniku Tehničke škole iz Zadra, koji je postigao rezultat od 47,5 bodova, dok je trećeplasirani Izidor Travica, učenik zadarske Strukovne škole Vice Vlatkovića s osvojena 43,2 boda. Na ovaj su način učenici koji su osvojili prva dva mjesta, Mladen i Mario, osvojili put za državno prvenstvu iz osnova elektrotehnike, koje će se održati 14. i 15. travnja u Zagrebu, dok su sva trojica, prvi, drugi i trećeplasirani zahvaljujući ovom uspjehi ostvarili izravan upis na Studij elektrotehnike i strojarstva u Splitu (FESB).
Istovremeno je u Tehničkoj školi održano i Međužupanijsko natjecanje iz sektora strojarstva i to za dizajnere računalom Auto CAD, dizajnere računalom Catia CAD te CNC numerički alatni strojevi i to CNC tokarenje i CNC tehničko glodanje. Na natjecanju  je nastupio ukupno 31 učenik i to iz Riječko-goranske, Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije. Najbolje plasirani na ovom natjecanju odlaze na državno natjecanje, kojemu je domaćin upravo zadarska Tehnička škola, a koje će se održati 3. i 4. svibnja. Rezultati kasno poslijepodne nisu bili poznati.