Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Veliko srce Zadra kuca za Roka (FOTOGALERIJA)

24.02.2011. 23:00
Veliko srce Zadra kuca za Roka (FOTOGALERIJA)


Četiri tisuće Zadrana u četvrtak navečer se u dvorani Jazine stopilo u jedno “Veliko srce za pomoć Roku”, sve kako bi pomogli liječenju 8-godišnjeg dječaka Roka Ugriniću, iz Ugrinića na otoku Pašmanu, kojem je u mjesecu listopadu protekle godine dijagnosticiran teško izlječiv oblik tumora na mozgu.
– Prodano je 3.500 ulaznica po cijeni od 50 kuna. Prezadovoljni smo, lijepo je vidjeti da ima ovoliko ljudi svih uzrasnih doba i spolova koji su spremni pomoći da teško bolesni Roko konačno otputuje u Njemačku na toliko potrebno liječenje, na terapije protonskog zračenja, rekao je jedan od inicijatora akcije Darko Rodić iz Kluba zadarskih studenata, organizatora ovog koncerta.
U privatnoj klinici u njemačkom Münchenu su Roka spremni primiti na terapiju, a liječenje u inozemstvu iziskuje velika novčana sredstva, zbog čega je pokrenuta humanitarna akcija “Veliko srce za Roka”. Nakon spektakularnog koncerta u Biogradu na Moru i u Preku na otoku Ugljanu, bio je to treći koncert u nizu namijenjen liječenju malog Roka.
– Zahvaljujući gradu Zadru, košarkaškom klubu Zadar, Turističkoj zajednici grada Zadra, Pomorskoj školi, Gimnaziji Juraj Baraković, Osnovnoj školi Smiljevac, Jadroliniji, ZAMP-u, ŠC Višnjik, Tržnici Zadar, Supernovi, brojnim zadarskim tvrtkama i kafićima, Klubu zadarskih studenata u Zagrebu, mojim prijateljima s Bulevara i Puta Petrića, brojnim znanim i neznanim, svim zadarskim medijima te velikim estradnim zvijezdama koji su ovdje u hrvatskom hramu košarke nastupili bez naknade, mali Roko imat će ponovnu šansu za život, ne skrivajući zadovoljstvo nabrajao je Rodić.
Na velikom humanitarnom konceru u Jazinama su nastupile hrvatske estradne zvijezde Zlatan Stipišić Gibonni, Hari Rončević, Neno Belan i filipjanski Free way bend s pjevačem Antom Brzićem Bucom.
– Naš hrabri Roko se s opakom bolešću bori na Onkološkom odjelu zagrebačke Dječje bolnice u Klaićevoj. Nakon operacije i zračenja stanje se stabilizira i više nije na Odjelu intenzivne njege. Medicinsko osoblje u Klaićevoj daje sve od sebe i čim bude spreman odlazi na put u München, na terapije koje uništavaju samo tumorske stanice, stoga se lakše podnose, ne skrivajući suze kazala je dječakova teta Božena Brzić, dodajući da su Rokovi roditelji stalno u Zagrebu uz njegov bolnički krevetić.
Kao i svako liječenje u inozemstvu, tako i ovo iziskuje velika novčana sredstva. Stoga je pokrenuta humanitarna akcija pod nazivom “Veliko srce za pomoć Roku” u svrhu konkretne materijalne pomoći. Oni koji nisu mogli biti na koncertu, a žele pomoći u liječenju malog Roka, mogu to napraviti uplatom na račune – Roko Ugrinić, ž.r. – 80402000 -3102057227 – Erste banka ili Katarina Ugrinić (majka), ž.r. – 2340009-3103157793 – PBZ.


 GIBONNI: ANĐELIĆ ROKO NAS ČUVA


– Čovjeka čuvaju dobra djela, ti nas anđelići poput malog Roka čuvaju. Ovaj koncert je pobjeda naroda, malog čovjeka. Ipak žalosti me spoznaja da u Hrvatskoj trenutačno ima zasigurno 15-20 ovakvih ili sličnih slučajeva čijim obiteljima treba pomoć, a svagdje ne mogu stići, rekao je popularni glazbenik i UNICEF-ov ambasador dobre volje Gibonni, dodajući da je samo u mjesecu prosincu protekle godine sudjelovao na tri humanitarna koncerta i pomogao jednoj obitelji u Metkoviću koju je zahvatila velika poplava, u Vukovaru i drugdje.
Sukus odgovora humanitaraca velikog srca Nena Belana, Hari Rončevića, Buce i članova Free way banda mogao bi se sažeti u jednu rečenicu – ovo je najmanje što smo mogli učiniti kako bismo pomogli hrabrom dječaku s otoka Pašmana.