Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Vinarija Benkovac i Arbacommerce na Wine Gourmet Festivalu

24.02.2011. 23:00
Vinarija Benkovac i Arbacommerce na Wine Gourmet Festivalu


Četvrti Wine Gourmet Festival održat će se 25. i 26. veljače u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu u organizaciji Laniva d.o.o. Na prestižnoj vinskoj manifestaciji posjetitelji će se moći upoznati s gotovo 500 vrhunskih vina iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Austrije, BiH, Francuske, Španjolske i Južne Afrike. Na dvodnevnoj izložbi enologije i ove godine će vina predstaviti proizvođači osobno. Pored vrhunskih vina organizatori festivala za posjetitelje su pripremili bogat gastronomski program. Ponajbolji chefovi iz Hrvatske, Švedske, Brazila, Italije, Francuske, Slovenije i Austrije, od kojih neki nose Michelinovu zvjezdicu pripremati će delicije svojih nacionalnih gastronomija.
 Predstavnici Zadarske županije na festivalu su Badel 1862 d.d., Vinarija Benkovac koji će predstaviti svoja nova vina sorti merlot, syrah i cabernet sauvignon iz vinograda Korlat kod Benkovca i vino Rose Benkovac. U kategoriji delicija slane i marinirane filete inćuna prestavit će Arbacommerce d.o.o. iz Zadra.
Na manifestaciji će se održati Okrugli stol na temu “Perspektiva i realni potencijal hrvatskog vina i vinskog turizma” te predavanje “Kuhinja i znanost – lonci i epruvete”. Festival se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede, Grada Zagreba, TZ Grada Zagreba i Hrvatske turističke zajednice.