Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Bez Ramljaka i Čakaruna na favorizirane Brođane

24.02.2012. 23:00
Bez Ramljaka i Čakaruna na favorizirane Brođane


Ulazimo u ovu utakmicu bez kalkulacija, želimo doći do pobjede iako smo svjesni da nismo nimalo u prednosti u odnosu na goste – kazao je Neven Plantak, trener Sonik-Puntamike


Pred gostovanje Svjetlosti u nedjelju u Jazinama u stožeru Sonik-Puntamike zbrajaju ozlijeđene igrače, a brojka je zasad stala na tri igrača. Ramljak i Čakarun izvan stroja su još od prošlog kola u Križevcima dok je za ogled protiv Brođana otpao i mladi Grabovac. Veliki hendikep koji zeleni imaju teško će biti nadoknadiv protiv itekako kvalitetnog i ambicioznog gosta koji će sigurno pobjedom htjeti osigurati ulazak u Ligu za prvaka. Trener Puntamičana Neven Plantak svjestan je težine zadatka koji je pred njegovim igračima, no to ne znači da su zeleni podignuli unaprijed bijelu zastavu.
– Suočeni smo pred ovu utakmicu s velikim hendikepom, pogotovo na centarskim pozicijama gdje ćemo imati tek jednog pravog centra, Šarliju. Uz njega tu je još i Vraneš koji nije po vokaciji centar, a uz to je još vrlo neiskusan tako da nas čeka teška borba protiv Brođana koji u posljednje vrijeme izgledaju jako dobro te su glavni konkurenti za to peto mjesto koje vodi u Ligu za prvaka.
Kako se suprotstaviti Brođanima sa samo jednim centrom?
– Nema tu puno filozofije. Svjesni smo da će oni maksimalno koristiti našu situaciju te očekujemo puno spuštanja lopti na njihove centre. Mi se moramo suprotstaviti izuzetno agresivno i borbeno kako bi barem donekle iskompenzirali naš hendikep pod obručem. Morat ćemo graditi skok sa svih pet igrača, a ne individualno jer nam očito fali centimetara. Nadam se da ćemo odreagirati kako treba te nema predaje. Ulazimo u ovu utakmicu bez kalkulacija, želimo doći do pobjede iako smo svjesni da nismo nimalo u prednosti u odnosu na goste.
Svjetlost je u bitno izmijenjenom sastavu u odnosu na prvi dio sezone. Promijenili su dosta igrača, međutim, vrlo brzo su se posložili i počeli postizati dobre rezultate.
– Oni su bitno izmijenili svoj roster u polovici sezone. Nema im više Tomeljaka, Bašljana, Poščića, a i ozlijeđen im je njihov ponajbolji igrač Karlović. Zato su doveli četiri iznimno iskusna i kvalitetna igrača poput Štimca, Gamme, Batine i Slovenca Koštomaja. Štimac i Gamma su donijeli prevagu pod košem, Batina je također igrač s NLB iskustvom te im je glavni potrošač lopti dok su odličan potez napravili dovođenjem Slovenca Koštomaja na poziciju organizatora igre što je prije odrađivao također vrhunski Tomeljak. Vrlo brzo su se ti novi igrači uklopili u sistem i doveli Brođane do ruba ulaska u Ligu za prvaka iako su u prvom dijelu sezone jako loše igrali. Definitivno su momčad koja spada u sam vrh A-1 lige što potvrđuje kakav težak zadatak je u nedjelju pred nama. Međutim, u sportu je sve moguće ako se ima pravi pristup uz malo sreće koja će nam sigurno biti potrebna protiv ovako zahtjevnog protivnika – zaključio je Plantak.