Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Miličević: Dražen Perica ostaje vijećnik

24.02.2012. 23:00
Miličević: Dražen Perica ostaje vijećnik


Što se nas tiče Dražen Perica ostaje u Skupštini. Neka čovjek sam odluči hoće li mandat nastaviti kao član HSS-a, HSP-a ili kao nestranački član, rekao je predsjednik županijskog HSP-a Ivan Miličević


HSP neće, unatoč tome što je HSS napustio koaliciju s HDZ-om, HSP-om i HSU-om, zamijeniti vijećnika u Županijskoj skupštini HSS-ovca Dražena Pericu.
Dražen Perica je u Županijsku skupštinu ušao u veljači 2010. kao zamjena za HSP-ovca Jozu Dragića koji je zamrznuo mandat zbog stupanja na nespojivu dužnost ravnatelja Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar.
 Zaboravljeno brisanje
Zamjenjivanje vijećnika članom druge stranke za HSP je predstavljalo nuždu s obzirom da na izbornoj listi tadašnje koalicije koja se sastojala od HDZ-a, HSS-a, HSP-a, HSLS-a i HSU-a nije, među onima koji nisu prešli izborni prag, bilo ni jednog HSP-ovca. Tadašnji predsjednik županijskog HSP-a Đani Bunja izbor Perice obrazložio je izjavivši za naš list kako “Dražen Perica ima potpisanu pristupnicu u HSP”. Sam Perica odgovarao je kako je član HSS-a, dok je, također za naš list, predsjednik županijskog HSS-a Josip Zubović tada izjavio kako mu je “žao što je Dražen Perica na ovaj neprimjereni način zauvijek napustio HSS”. Tajnik ŽO HSS-a Zdravko Šarić, koji u tom trenutku još nije bio i predsjednik zadarskog HSS-a, potom je najavljivao brisanje Dražena Perice iz članstva, da bi u svibnju 2010. objašnjavao kako se “procedura oko brisanja Perice iz članstva produljila zbog nesporazuma proizišlih iz izmjena dijela Statuta i Pravilnika kojim se uređuje postupak u slučaju brisanja člana stranke”. Potom je cijeli slučaj, nakon što ga je središnjica HSS-a vratila na županijsku razinu, bio zaboravljen.
Aktualni predsjednik županijskog HSP-a, i sam vijećnik u Županijskoj skupštini, Ivan Miličević na naš je upit odgovorio kako HSP neće, bez obzira na to što HSS, čiji je Perica i dalje član, više ne sudjeluje u vladajućoj koaliciji u Županijskoj skupštini, iskoristiti mogućnost iz Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i umjesto Perice u Skupštinu “poslati” nekog od članova HDZ-a ili HSU-a.
 Pitanje klubova vijećnika
– Što se nas tiče Dražen Perica ostaje u Skupštini. Neka čovjek sam odluči hoće li mandat nastaviti kao član HSS-a, HSP-a ili kao nestranački član, rekao je Miličević napominjući kako izlazak HSS-a iz koalicije na dnevni red stavlja pitanje Kluba vijećnika.
HSP koji je nakon zamjene Dragića Pericom ostao na dvojici vijećnika, dosad je imao Klub vijećnika zajedno s HSS-om koji, nakon prestanka članstva Vladimira Kovačevića, ima tri vijećnika. Za osnivanje kluba vijećnika potrebno je troje, pa će, želi li imati samostalan Klub vijećnika, HSS morati zadržati Pericu, a HSP na raspolaganju ima nekoliko mogućnosti – pridobiti Pericu za izlazak iz HSS-a, pozvati jedinog HSU-ovca Branislava Jelenića, priključiti se klubu HDZ-ovaca ili pak ostati bez Kluba vijećnika.
Upitan o izborima koje mu na volju ostavlja Miličević glede njegova budućeg članstva, Dražen Perica odgovara:
– Ja sam od 1996. član HSS-a i član sam još uvijek.
Napominje pri tom kako je o izlasku HSS-a iz koalicije saznao iz medija.
Ako je suditi po riječima potpredsjednika županijskog HDZ-a Željka Lončara, HDZ od svojeg koalicijskog partnera neće tražiti da Pericu zamijeni.
– To doista nije na nama, to je stvar njihova dogovora i mi se nećemo petljati, rekao je Lončar.