Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Stručnjaci u tehničkoj kulturi

24.02.2012. 23:00
Stručnjaci u tehničkoj kulturi


Osamdeset i jedan učenik natjecao se jučer u OŠ Šime Budnića u sklopu Županijskog natjecanja mladih tehničara – učenika osnovnih škola i podmlatka udruga tehničke kulture Zadarske županije u školskoj 2011./2012. godini. Svoje snage odmjeravali su učenici osnovnih škola od petog do osmog razreda, članovi sekcija i klubova mladih tehničara u školama ili udrugama tehničke kulture, a njih i njihove mentore tijekom priredbe pozdravio ravnatelj Ivan Čular. Natjecanje je otvorila predstavnica Zadarske županije Marina Viduka.
– Natjecatelji se natječu u dvije kategorije, H kategoriji po HNOS-u koja objedinjuje sedam područja tehničke kulture, te P kategoriji koja objedinjuje pet posebnih područja tehničke kulture, pojasnila je predsjednica Županijskog povjerenstva natjecanja mladih tehničara Tamara Valčić.
Mali tehničari jučer su se natjecali u prometnoj tehnici, graditeljstvu, obradi materijala, strojarskim konstrukcijama, elektrotehnici, robotici, fototehnici, radio orijentaciji, raketnom i zrakoplovnom modelarstvu te projektiranju robota. Njihova znanja provjeravala su se preko pisane provjere, izrade tehničke tvorevine u sklopu praktičnog rada te kratkog predstavljanja tog uratka. Također, ove godine Zadarska županija imala je i predstavnika na smotri radova i na temu „Tehnička rješenja racionalnog korištenja energije”, a mlade tehničare iz dvanaest osnovnih škola i tri kluba vodilo je četrnaest mentora.