Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Štrumpfovi na Pedijatriji

24.02.2012. 23:00
Štrumpfovi na Pedijatriji


Mala plava bića pridružila su se Snjeguljici i patuljcima u uljepšavanju Odjela za pedijatriju


Štrumpfovi, izmišljena mala bića plave boje koja žive u kućama od gljiva, pridružila su se Snjeguljici i sedam patuljaka u uljepšavanju Odjela za pedijatriju u zadarskoj Općoj bolnici.
Mala plava bića, čiji je glavni neprijatelj Gargamel i njegov mačak Azrijel, izmislio je belgijski crtač stripova Peyo, na zidove soba zadarske Pedijatrije oslikao je Mario Perković, predsjednik Društva Naša djeca iz Vinkovaca.
Vinkovčani su autori i Snjeguljice i sedam patuljaka. Proslavljene likove iz prvog animiranog filma iz Disneyjeva studija, Društvo Naša djeca iz Vinkovaca oslikalo je još prošle godine tijekom ljetnih mjeseci.
Glavna sestra na Odjelu za pedijatriju Marija Ljubičić navodi da je oslikavanje zidova na Pedijatriji jako razveselilo male bolesnike. Odjel za pedijatriju zahvaljuje Vinkovčanima na divnoj gesti, a hvale suradnju i sa zadarskim Društvom Naša djeca čije su volonterke Marija Miočić i Vedrana Grubić Perkoviću pomogle u oslikavanju Pedijatrije.
– Već nekoliko godina surađujemo s Društvom Naša djeca iz Vinkovaca. Suradnja je još prošle godine rezultirala oslikavanjem zidova na Pedijatriji. Vinkovčani su počeli sa Snjeguljicom i sedam patuljaka pa sada nastavili sa Štrumpfovima, kaže Marija Ljubičić, dodajući da gesta Vinkovčana doprinosi humanizaciji Pedijatrije, što je jedan od uvjeta koji ona kao nositelj počasnog naslova “Dječji odjel – prijatelj djece” mora ispunjavati.