Vijećnik Mikin s gradskim tvrtkama ima milijunske ugovore!

Slika korisnika admin
Adam VIDAS
Pet godina star Peugeot 407 više neću koristiti - Darko Kasap

Nakon prozivki na prošloj sjednici Gradskog vijeća Zadra, zamjenik zadarskog gradonačelnika Darko Kasap, odustao je od korištenja automobila kojeg je koristio dok je još bio direktor Vodovoda. Podsjetimo, Kasapa je na prošloj sjednici GV-a prozvao SDP-ovac vijećnik Željko Mikin tražeći od njega, radi obrane digniteta funkcije dogradonačelnika, da vrati automobil Vodovodu. "Moralna" packa urodila je plodom pa je u ekskluzivnoj izjavi za naš list Kasap rekao:

Jedino s Vodovodom nije sklopio ugovor?

- Pet godina star, 40.000 kuna vrijedan Peugeot 407 više neću koristiti iako je njegovo korištenje bilo regulirano posebnim ugovorom s Vodovodom, tako da oko toga nema spora. Smatram ovo minornom političkom igricom vijećnika Mikina koji indikativno, već na dvije sjednice GV-a poteže to pitanje i kojim tobože zastupa interese malog čovjeka. Istovremeno, iz godine u godinu, u svojim raspravama kritizira financijska izvješća i izvješća o radu tvrtki u vlasništvu ili većinskom vlasništvu Grada Zadra, dok na drugoj strani s tim istim tvrtkama ima milijunske ugovore, a sve se to plaća iz džepova građana Zadra, rekao je Darko Kasap.

Navodno, Mikin je s gradskim poduzećima Čistoćom, ŠRC Višnjik, Nasadima pa i samim Gradom Zadrom, sklopio poslove u svezi komunalnog opremanja u vrijednosti oko 12 milijuna kuna. Jedina tvrtka s kojom Mikin nije sklopio ugovor, dodaje Kasap, jest zadarski Vodovod. Sumnje na Mikina pale su još prije nekoliko godina kad je javno dogovarao komunalno opremanje ŠRC Višnjik iako je bio član gradske komisije za sportske objekte te imao izravnog utjecaja na realizaciju projekta bazena i dvorane na Višnjiku. Međutim, Mikin nije to uvažio niti javno govorio o mnogobrojnim primjedbama vezanim posebice za bazen na Višnjiku, ali o svemu tome vijećnik SDP-a za naš list kaže:

Mikin: Kasap laže!

- Sve što je Kasap rekao ispod je digniteta funkcije zamjenika gradonačelnika koju on obnaša. Umjesto da prizna slabost koju je iskazao korištenjem automobila bivše firme, on poseže za lažima, rekao je Mikin.

--više pročitajte u tiskanom izdanju Zadarskog lista

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika prkno
Neka se Mikin pokrije ušima, komunjara lažljiva. Evo jednog ugovora s Čistoćom: https://ponuda-jn.nn.hr/showtender.aspx?ENTRY_ID=9aa7fc70-2ffb-4f8c-9489-d1829fe65b51 Natječaj na kojem je Mikin ima jedinu ponudu. A takvih natječaja je Mikin dobija koliko oš. Npr. ovaj: https://ponuda-jn.nn.hr/showtender.aspx?ENTRY_ID=7ce3c119-85d2-48b0-8788-3a878a3d1baf Zanimljivo, Mikin kao jedini ponuđač dobije posa od HDZ-a dva miseca prije izbora.