Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadrani se dobro nose s konkurencijom

24.02.2012. 23:00
Zadrani se dobro nose s konkurencijom


Na Međužupanijskom natjecanju srednjoškolskih učenika u sektoru strojarstva jučer je u Tehničkoj školi Zadar sudjelovalo četrdeset učenika iz šest županija s područja Dalmacije, Like i Primorja. Natjecalo se sveukupno u četiri kategorije, dizajniranju računalom u programima CAD i CATIA te u tokarenju i glodanju u CNC tehnici.
S međužupanijskog natjecanja najbolje plasirani učenici odlaze na državno natjecanje koje će biti održano u Zagrebu. Ovo natjecanje u zadarskoj Tehničkoj školi održava se od 2004. godine, doznajemo od ravnatelja Ivana Duševića:
– Prošle godine ovdje smo imali i međužupanijsko i državno natjecanje i naši učenici na međužupanijskim natjecanjima osvajaju prva, druga i treća mjesta, a imali smo i prvake na državnom natjecanju. S obzirom na to da imamo samo jedan razred računalnih tehničara za strojarstvo, dosta se dobro nosimo. Imamo sužen izbor, a natječemo se sa školama koje djeluju, primjerice, samo u području strojarstva i koji znaju imati izbor i po četiri-pet razreda, pojasnio je Dušević.
Rezultati natjecanja bit će poznati naknadno.