Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Kiša odgodila derbi – Hajduk i Dinamo u srijedu

Autor: Toni Bilić

24.02.2013. 23:00
Kiša odgodila derbi – Hajduk i Dinamo u srijedu

Foto: PIXSELL



Konačna odluka donešena je desetak minuta prije početka utakmice kada je sudac Bebek s kapetanima Oremušom i Šimunićem izašao na teren. Hajdukovci su željeli igrati iako uvjeti nisu bili primjereni
Najveći hrvatski derbi, susret Hajduka i Dinama, odgođen je jer uvjeti na travnjaku, koji je bio natopljen kišom, nisu dozvoljavali odigravanje susreta. Novi termin zakazan je za srijedu u 19 sati na Poljudu. Negdje oko 15 sati nad Splitom je započela velika kiša, pravi prolom oblaka koji je trajao do 16.30 sati i “potopio” poljudski travnjak. Desetak minuta prije početka utakmice glavni sudac Ivan Bebek u društvu kapetana Mirka Oremuša i Josipa Šimunića izašao je na teren i bacio loptu na nekoliko mjesta gdje su bile prave lokve. Budući da lopta nije odskočila odlučeno je da se neće igrati. Čekalo se još pola sata, a onda je službeni spiker poručio gledateljima, kojih je bilo više od 25 tisuća, da je utakmica otkazana.
Kapetan “bijelih” Mirko Oremuš složio se da uvjeti nisu bili dobri, ali i istaknuo da je Hajduk želio igrati.
– Mi smo željeli igrati ali sudac Bebek je rekao da ne postoje uvjeti za odigravanje susreta. Žao mi je zbog navijača, ali i zbog nas jer smo bili “napaljeni” na ovu utakmicu – rekao je Oremuš.
Sigurnosni razlozi
Krunoslav Jurčić, trener Dinama, ponudio je svoj komentar koji je bio oprečan od onog Hajdukovog kapetana.
– Nikada nisam vidio poljudski travnjak u ovakvom stanju jer uvjeti doista nisu bili mogući. Šteta zbog navijača i atmosfere, ali i zbog toga što će ova odgoda i Hajduku i nama stvoriti dodatne probleme – rekao je trener Dinama.