Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Šeks: Vrijeme je za mijenjanje zakona koji omogućuje korupciju

24.02.2014. 23:00
Šeks: Vrijeme je za mijenjanje zakona koji omogućuje korupciju


Potaknut informacijama iz medija, a među ostalim i iz Zadarskog lista, o tome kako se u praksi provodi Zakon o predstečajnoj nagodbi, Vladimir Šeks (HDZ), sazvao je za danas sjednicu Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije.
Tematska sjednica nosi radni naslov Koruptogenost i zlouporabljivost pravnog uređenja instituta predstečajne nagodbe, a uvodna izlaganja kojima se želi otvoriti rasprava o ovoj gorućoj temi iznijet će akademik Jakša Barbić, prof. dr. sc. Mihajlo Dika, prof. dr. sc. Jasna Garašić, dr. sc. Vlado Brkanić i dr. sc. Damir Novotny.
– Puno je loših primjera, ali su me na sazivanje ove sjednice potaknule informacije koje sam posljednjih dana doznao iz medija o predstečajnim nagodbama tvrtki EPH Ninoslava Pavića i VOX-a Rena Sinovčića. Iz tih konkretnih primjera se vide neke manjkavosti ovog Zakona čija su pojedina rješenja očito ostavila prostor za korupciju. Ovo vijeće, međutim, nije sud pa ne može donijeti presudu, ali zato možemo otvoriti raspravu o ovoj temi, napraviti zahtjev u vidu preporuke i proslijediti ga onima koji trebaju i moraju reagirati – kaže Vladimir Šeks, predsjednik tog vijeća, te dodaje kako konkretno očekuje da će za svega desetak do 15 dana aktualna Vlada Saboru predložiti otvaranje rasprave upravo o ovom Zakonu.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU