Nema prohodnih cesta za kamione i tegljače prema Dalmaciji i Rijeci

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
HAK
Autor: 
Za sav promet zatvorena je i autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 Gračac-Obrovac-Karin, osim za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom)
Zvonko KUCELIN

Zbog zimskih uvjeta i olujnog vjetra trenutno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz unutrašnjosti Hrvatske prema Dalmaciji i Rijeci i obratno, izvijestio je u nedjelju navečer Hrvatski autoklub (HAK).

 Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom isključuju se na čvoru Kikovica (A6) u smjeru Zagreba i odmorištu Vukova Gorica (u oba smjera), te odmorištima prije Bosiljeva u smjeru Rijeke ili Dalmacije. Hrvatske ceste i Hrvatske autoceste zajedničkim kapacitetima obavljaju aktivnosti za što brže postizanja prohodnosti za teretni promet, navode iz HAK-a. 

 Zbog prometne nesreće vozi se otežano i usporeno, jednim trakom: na A1 kod odmorišta Desinec u smjeru Zagreba; na A6, kroz tunel Javorova Kosa, također u smjeru Zagreba.

 Za sav promet zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 Gračac-Obrovac-Karin, osim za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom); Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene; A7 čvor Šmrika-čvor Hreljin u smjeru Rijeke (zbog oštećenja bukobrana); DC1 Udbina-Gračac-Knin (zbog snježne vijavice); DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

 Samo za osobna vozila otvorene su: A6 Rijeka-Zagreb na dionici Čavle-Kikovica-Delnice; riječka obilaznica (A7) između čvorova Škurinje i Orehovica;
A7 čvor Draga-čvor Šmrika; Jadranska magistrala (DC8) Bakar-Novi Vinodolski; DC25 Gospić-Karlobag; Paški most; LC od Kraljevice (DC8) do Križišća (DC501);
ŽC Platak-Kamenjak.

 Na Krčkom mostu promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle (I. skupina), dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupina).

 Snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te dijelu Dalmacije. Na pojedinim dionicama cesta vozi se otežano zbog ugaženog ili razmočenog snijega na kolniku. Moguća poledicu, osobito na mostovima i nadvožnjacima kroz unutrašnjost.

 Zbog stvaranja snježnih zapuha i vijavice koja znatno smanjuje vidljivost vozači koji prometuju cestama kroz Gorski kotar pozivaju se na krajnji oprez. Također, upozoravaju se svi sudionici u prometu da prilagode vožnju trenutačnim uvjetima na cesti i ne kreću na put bez zimske opreme.

 Zbog opasnosti od lavine za sav promet zatvorena je ŽC Vrata-Fužine. Promet je preusmjeren na cestu Delnice-Kraljev Jarak-Fužine i obratno. 

 Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na graničnim prijelazima: Ličko Petrovo Selo, Prezid, Čabar i Brod na Kupi.

 Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina, zbog radova. Moguće je koristiti granični prijelaz Karasovići.

 U prekidu su trajektne linije: Brestova-Porozina, Lopar - Valbiska, Prizna –Žigljen, Stinica-Mišnjak; katamaranske linije: Novalja - Rab - Rijeka, Mali Lošinj - Rijeka, Zadar-Silba-Olib-Premuda.

Trajektna linija 532 Šibenik-Kaprije-Žirje plovi bez pristajanja u luku Žirje.

 Zbog ekstremno loših vremenskih uvjeta u luci Ancona (snijeg i niske temperature) otkazuju se putovanja: Split- Ancona u nedjelju, 25. veljače  u 20 sati iz Splita; Ancona- Split u utorak, 27. veljače, u 19,45 sati iz Ancone.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno