Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

I bez ozlijeđenog kapetana 18. pobjeda nije upitna

25.02.2020. 19:45


Na Višnjiku nakon trijumfalne završnice Krešinog kupa od večeras u 19 sati kreću u završni dio sezone. Prvi protivnik je gradski rival Sonik-Puntamika kojeg će Jusupova momčad ugostiti u sklopu 20. kola HT Premijer lige. Ukupno će to ove sezone biti treći njihov međusobni susret, a oba su dosad pripala starijem bratu. Posebno je upečatljiv bio njihov posljednji dvoboj u četvrtfinalu Kupa kad je Zadar riješio sve brige već u prvom poluvremenu, a na tom tragu je i trener Zadra Danijel Jusup koji želi što bezbolnije arhivirati novu, 18. pobjedu u domaćem prvenstvu.
– Puntamičani su nezgodni. U utakmici protiv njih u Kupu mučili smo muku i pogledao sam tu utakmicu ponovno poslije. Baziraju igru na tri poena i momčad su koju moraš najozbiljnije shvatiti. Imaju i dva igrača koja su lani igrala ABA ligu. Uvijek su motivirani protiv Zadra i zato moramo biti koncentrirani – kazao je Jusup o večerašnjem protivniku, no nekako više je zanimalo medijske djelatnike kakva je situacija s momčadi posebno nakon što je ozljedu doživio kapetan Ive Ivanov na čiji će se povratak izgleda morati čekati najmanje tri tjedna.
– Dogodila se ozljeda zadnje lože Ivanova i radi se o rupturi manjoj od centimetra koja će ga udaljiti od parketa dvadesetak dana, računajući kako se to dogodilo još u četvrtak. Bryon Allen iz SAD-a je stigao jučer, a Dominik Mavra je bio s reprezentacijom tako da nas je tek devetero participiralo na treninzima, ali ovih devet koji su radili, radili su dobro. Mislim da su u jednom dobrom tonusu i da spremni dočekuju utakmicu.
Hoće li Zadar u nadolazećim utakmicama zbog ozljede Ivanova taktički više bazirati svoju igru na vanjske pozicije?
– Teško je igrati samo izvana. Moramo naći načina da dobijemo unutarnju igru. Imamo neke ideje, spremamo se. Svi mogu dobiti šansu, svi su u prilici. Ovisi o njima tko će šansu iskoristiti, a tko ne. Na svih računamo kao i dosada, na nekog više na nekog manje – kazao je za kraj Jusup.


»Dogodila se ozljeda zadnje lože Ivanova i radi se o rupturi manjoj od centimetra koja će ga udaljiti od parketa dvadesetak dana, računajući kako se to dogodilo još u četvrtak
Danijel Jusup