Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Izrada projektne dokumentacije za komunalne vezove u lučici Kožino

26.02.2020. 13:30


Grad Zadar pokrenuo je projekt aglomeracije Zadar-Petrčane za poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture. Obuhvat projekta se proteže od Crvenih kuća, Bilog briga, Bokanjca preko Dikla, Kožina i Petrčana, a njime će se riješiti infrastruktura i to ne samo odvodnje, već ceste i rasvjete. Na radove će se nadovezati izgradnja obalne šetnice u Kožinu i lučice u Kožinu za komunalni vez domicilnog stanovništva.
Za izradu projektne dokumentacije za izgradnju luke otvorene za javni promet lokalnog značaja u Kožinu angažirana je tvrtka Obala Split.
Izradi projektne dokumentacije za komunalne vezove (vezovi za brodice domicilnog stanovništva) pristupilo se terenskim radom na planiranoj lokaciji lučice Kožino.
U akvatorijalnom dijelu izvršeni su istražni radovi s ciljem utvrđivanja načelnih karakteristika morskog dna. Radovi su obavljeni penetracijskim ručnim sondama na trideset pozicija
Tvrtka Teodolit d.o.o. iz Zadra izradila je geodetsko-hidrografsku podlogu za predmetni obuhvat lučice, a što je sve preduvjet za izradu projekta buduće lučice.