Junaci iz dječjih priča, animiranih i drugih filmova zavladali Dragama

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
Veliki uspjeh Udruge Male Drage s petim po redu Dječjim karnevalom
U mimohodu Malih maškara kroz selo i na programu u raskošnom hotelu Oaza mira uz pratnju Gradske glazbe Biograd i teta odgojiteljica sudjelovalo je oko 200 djece predškolaca i vrtićke djece te mlađih osmoškolaca iz Draga, Vrane, Pakoštana i Biograda na Moru
Velimir BRKIĆ
Nepregledna maškarana kolona u mimohodu Dragama

DRAGE - Junaci iz dječjih priča, animiranih i drugih filmova zavladali su Dragama predstavljajući se svojim roditeljima i ponekom znatiželjnom posjetitelju na ovdašnjem Pijacalu u centru sela u Općini Pakoštane.
Riječ je o tradicionalnom, petom po redu Dječjem karnevalu Male maškare Drage, vrtićke i predškolske djece koje organizira Udruga Male Drage uz potporu Općine Pakoštane, Turističke zajednice i AG Barešić&sinovi.
- Plesati, pjevati, našaliti se malo na tuđi, a malo i na svoj račun, to je to i u tome je draž. Oduševljenje s kojim mališani sudjeluje u maškarama jamči da u ovom lijepom, poželjnom i nadnaravnom turističkom mjestu na obali Jadranskog mora i Vranskog jezera Male maškare imaju perspektivnu budućnost, kazala je Mirjana Lujanac, predsjednica Udruge Male Drage koja broji 10 vrijednih i radišnih članica.

Stotine razdragane djece

- Svake srijede u posljednja tri mjeseca smo se sastajale u svezi najsitnijih detalja u organizaciji. Iskreno, kad vidimo razdragana dječja lica i kad čujemo odobravanja roditelja, jako smo ponosne, ponosno će Lujanac.
S maškaranih lica, osobito onih najmlađih, čita se zadovoljstvo i čuđenje zbog svega onoga što se oko njih događa, ali istodobno i spremnost da ovaj »važan« događaj i odrade što bolje.
- Zato što drugo reći do »navucite maske i veselite se do daske« i pridružite nam se iduće godine, pozvala je Lucija Vulin, članica Udruge koja nas je posljednjih 15-ak dana više puta podsjećala da ne zaboravimo na dragarske maškare.
Stotine djece predškolaca i vrtićke djece te mlađih osmoškolaca iz Draga, Vrane, Pakoštana i Biograda na Moru uz pratnju Gradske glazbe Biograd prolazili su rutom od Pijacala, preko uvale Dugovača do Auto kampa Oaza mira, a putem ih je bodrilo oko 30 roditelja i mještana Draga.

Glavom platio Tome Ulizica

Vrhunac manifestacije zbio se u raskošnom hotelu Oaze mira u vlasništvu AG Barešić&sinovi gdje se održao zabavni program. A u koloplet sreće i veselja djeca su se predstavila pomno uvježbanim programom, krajnje razdragan i dinamičan program sa srcem i dušom. I njihove tete odgojiteljice također su bile maskirane.
Bila je to parada maski, pjesme i plesa te druženja uz sokove, 200 krafni, pet posuda fritula i kroštula te brdo raznoraznih kolača.
A na velikom gradilištu u uvali Dugovača, za sve nedaće je glavom platio Tome Ulizica kojeg je osmislio Oskar, maškarana grupa školske djece na čelu s Vicom Peićem i Antom Šimovićem. Nakon optužbe i taštamenta Tome Krnjeval zvani Ulizica osuđen je strašnom smrću, u vatrenom ognju lomače.


»Zato što drugo reći do »navucite maske i veselite se do daske« i pridružite nam se iduće godine

Lucija Vulin

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno