Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

PLENKOVIĆEV »BLAGOSLOV« Ovo je potvrda da smo ove četiri godine radili u korist građana

25.02.2021. 16:28


Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković za posjeta Zadru potvrdio je kandidaturu Branka Dukića i Božidara Longina za još jedan mandat čelnih ljudi Grada i Županije. Razlog zašto su i ovoga puta dobili njegovu podršku, naglasio je Plenković, su dosadašnja postignuća, trud i rad zbog kojih vjeruje da će i na idućim lokalnim izborima »zadobiti puno povjerenje građana Zadra i svih stanovnika županije«.
Iako kandidature još uvijek nisu formalizirane, s obzirom da odluku o njima nisu donijeli Gradski i Županijski odbor stranke, nakon Plenkovićeva »blagoslova« jasno je da HDZ u Zadru izlazi s već provjerenim kandidatima. Dukića i Longina stoga smo pitali što kažu o još jednoj utrci za mandat gradonačelnika i župana, s obzirom da im je i Plenković u utorak poručio kako imaju potporu članova HDZ-a Zadarske županije i cijele stranke. Evo što, naime, o svojoj kandidiaturi kaže Dukić:
– Suradnja naše gradske uprave sa svim tijelima Vlade RH je izvrsna i raduje me što i gospodin Plenković ističe to partnerstvo. Potvrda je to da smo ove četiri godine ispravno radili u korist naših građana koji prepoznaju sva naša nastojanja jer sve ono što radimo, radimo na njihovu korist i ono što oni trebaju. Još uvijek je potrebno da tijela stranke odrade proceduru, ali svakako mi godi što imam povjerenje premijera, a još važnije mi je što nam je obećao linearni akcelerator. To je važnije od mene i mog mandata. Vjerujem kako ćemo na nadolazećim izborima još jednom potvrditi povjerenje naših građana, poručuje aktualni gradonačelnik.
Božidar Longin, pak, ističe kako mu je, kao aktualnom županu, prvenstveno cilj privesti ovaj mandat do kraja sa stabilnim proračunom i dobrom epidemiološkom situacijom.
– Hrvatska demokratska zajednica snažna je stranka koja uvijek ima više kvalitetnih kandidata i koji bi zasigurno pobijedili u izbornoj utrci. Zadar i Zadarska županija su napredovali zbog dobro promišljenog strateškog planiranja, ali i zbog političke stabilnosti i kontinuiteta koji su vrlo važni za dovršetak započetih projekata. Pred nama su i neki novi projekti za koje smo i ovaj tjedan osigurali sredstva nakon posjeta predsjednika Vlade i ministara, poput druge faze ribarske luke Kali i Centra za školjkarstvo u općini Starigrad. Svakako da je i dalje jedan od prioriteta za županiju izgradnja vodovoda i odvodnje. Neki projekti su započeti, neki su pred potpisom, a dio njih poput aglomeracije zadarskog zaleđa i vodovodizacije otoka su u fazi projektiranja. Znam da nekad sve to izgleda sporo, pogotovo iz perspektive stanovnika, ali tko god je radio velike projekte zna da je za njihovo provođenje potrebno više godina, od ideje do realizacije, zaključuje Longin.