Potpore stvaranju prepoznatljivog turističkog imidža

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Zadarska županija raspisala javni poziv
Kroz ovu mjeru planira se potpora manifestacijama koje se provode s ciljem davanja dodatne ponude na području Zadarske županije, zatim događajima čija aktivnost doprinosi unaprjeđenju turističke ponude i razvoju sadržaja koji omogućavaju produženje turističke sezone i stvaranje prepoznatljivog imidža turizma Zadarske županije
Marin GOSPIĆ
Ilustracija

Raspisan je javni poziv za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije. To je samo jedna u nizu aktivnosti koje Zadarska županija tijekom cijele godine provodi s ciljem podizanja svijesti o našoj županiji kao atraktivnoj turističkoj destinaciji čime se nastoji utjecati na povećanje potražnje za turističkim proizvodima, povećanje turističkog prometa i opće potrošnje, a ovo je jedna u nizu aktivnosti.

Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava za događanja u turizmu na području Zadarske županije u 2022. godini, a koja predstavljaju snažan motiv dolaska turista na destinaciju te stvaraje dodatne ponude u turizmu, poglavito u pred i posezoni.

Kroz ovu mjeru planira se potpora manifestacijama koje se provode s ciljem davanja dodatne ponude na području Zadarske županije, zatim događajima čija aktivnost doprinosi unaprjeđenju turističke ponude i razvoju sadržaja koji omogućavaju produženje turističke sezone i stvaranje prepoznatljivog imidža turizma Zadarske županije.
Na javni poziv mogu se prijaviti kulturna, zabavna, sportska te eno-gastronomska, povijesna, tradicijska i ostala događanja, a korisnici potpore kao organizatori događanja mogu biti pravne i fizičke osobe i to trgovačka društva, obrti, javne ustanove te turističke zajednice gradova i općina na području Zadarske županije.

Potpore se odobravaju za sufinanciranje troškova nabave roba i usluga za neposrednu realizaciju događanja i to: najam opreme (audio i vizualna tehnika, pozornica i sl.), nabava radnog/potrošnog materijala vezanog za organizaciju događanja, najam prostora za održavanje događanja, najam prijevoznih sredstava u svrhu prijevoza organizatora i izvođača vezan uz organizaciju događanja, troškove izvođača i vanjskih suradnika, usluge zaštitarske službe, druge opravdane troškove neposredne organizacije događanja, osim promotivnih.

Krajnji rok za podnošenje kandidatura je 30 dana od dana objave javnog poziva, a detaljnije informacije, kao i prijavni obrasci dostupni su na mrežnoj stranici Zadarske županije.

Župan Longin: Cilj Zadarske županije je stalno unaprjeđenje i jačanje turističke ponude

Cilj Zadarske županije je stalno unaprjeđenje i jačanje turističke ponude posebice u pred i posezoni, ali i na turistički manje razvijenim područjima, kaže župan Božidar Longin.
»Bitno nam je očuvati pozitivno ozračje i status jedne od top turističkih destinacija na Jadranu koji smo zadržali i u vrijeme pandemije. Svakako da ćemo daljnjim ulaganjima u obogaćivanje turističkog sadržaja Zadarske županije istaknuti jedinstvene atribute naše destinacije te je na taj način učiniti prepoznatljivom i drugačijom od ostalih. Nadamo se da će se na javni poziv prijaviti veliki broj kvalitetnih projekata koji će biti nositelji naše turističke ponude, ali i odličan motiv dolaska gostiju u destinaciju, poručio je župan dodajući da su trenutne najave za nadolazeću turističku sezonu vrlo ohrabrujuće.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno