Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Otvorena i izložba studentskih likovnih radova i info pult

Autor: Katarina Belić

24.03.2009. 23:00
Otvorena i izložba studentskih likovnih radova i info pult

Foto: Zvonko KUCELIN



U organizaciji ureda za izdavaštvo Sveučilišta u Zadru jučer je u galeriji Sv. Dimitrija otvorena prodajna izložba knjiga i časopisa i izložba studentskih likovnih radova i info pulta. Izložbe i info pult će biti otvoreni za posjetioce sve do 9.travnja, u vremenu od ponedjeljka do petka od 9.00 – 19.00 i subotom od 9.00 do 14.00 sati.
– Prošle godine smo organizirali prvi put ovakvu jednu prodajnu izložbu i nismo planirali s time nastaviti. No zbog uspjeha i velike zainteresiranosti studenata, građana, kao i brojnih knjižnica u našem gradu, a i šire, odlučili smo se da ova izložba postane tradicionalna – kazao je Srećko Jelušić, prorektor za knjižnicu i izdavačku djelatnost Sveučilišta u Zadru.
U odnosu na prošlogodišnju izložbu, ove godine su uvedene dvije novine kao sastavni dio izložbe i to info pult, na kojem se mogu pronaći razni letci s informacijama o aktivnosti Sveučilišta, kao i štand sa tematskim dijelom izložbe koji je ove godine posvećen sociološkoj tematici, a u planu je da se svake godine “odradi” neka druga tema. Također, ove godine se tiskao i ‘Katalog monografskih izdanja, zbornika i časopisa Sveučilišta u Zadru i Filozofskog fakulteta u Zadru’, s ciljem da studenti i građani na taj način steknu uvid u izdavačku djelatnost Sveučilišta, kako bi se lakše svima zainteresiranima omogućila nabava knjiga i časopisa. Katalog obuhvaća samo ona izdanja koja nisu rasprodana i razvrstana su prema znanstvenim disciplinama koje su zastupljene na Sveučilištu. Među njima su i neka od kapitalnih djela iz područja znanosti i kulture. Katalog je dostupan i na web adresi http://www.unizd.hr/izdavstvo
– Zanimljivo je to da postoji interes i za brojna izdanja starijeg datuma i od stane knjižnica i od strane pojedinaca, a i cijene koje imamo su vrlo pristupačne, pa stoga i privlačne. Svoju zainteresiranost za izložbu su dosada već pokazale Znanstvena knjižnica i Gradska knjižnica Zadar, stoga se nadamo se da će i ove godine odaziv i posjećenost izložbe biti barem jednako uspješna kao prošlogodišnja, kazao je Jelušić.