Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Predstava u Zvončiću

Autor: Katina Vrsaljko

24.03.2010. 23:00
Predstava u Zvončiću

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Akcijom Udruge Maraške prikuplja se novac za Odjel pedijatrije Opće bolnice Zadar, a prikupit će se simboličnom naplatom predstave po dječjim vrtićima i prodajom pisanica koje će bojiti, kreirati i pakirati odgojitelji iz Udruge


Lutkarskom predstavom “Jaje i pisanica” u izvedbi dramskog tima Udruge odgojitelja Maraške u dječjim vrtićima “Zvončić” u Poličniku i njegovoj podružnici Murvica – Briševo jučer je započela uskrsna humanitarna akcija “Za dječju dobrobit”.
Radi se o akciji Udruge Maraške kojom se prikuplja novac za Odjel pedijatrije Opće bolnice Zadar, a prikupit će se simboličnom naplatom predstave po dječjim vrtićima i prodajom pisanica koje će bojiti, kreirati i pakirati odgojitelji iz Udruge.
Kako kaže Edita Tošić, predsjednica Maraška, pisanice će se prodavati na Narodnom trgu prije Uskrsa kako bi donaciju predali prije samih blagdana, vjerojatno na Veliku subotu.
– Naši pedantni odgojitelji će ovih dana pojačano raditi na izradi pisanica kako bismo ih mogli prodati što više. U organizaciji prodaje uskrsnih jaja surađujemo i s RMC agencijom, rekla je Tošić.
Osim novca Maraške će djeci na Pedijatriji darovati i didaktičke igračke, opremiti njihovu igraonicu prirodnim materijalima, a pri predaji donacije i za njih odigrati ovu uskrsnu predstavu, koju su same osmislile.
Ovaj i sljedeći tjedan dramski će tim Udruge Maraške predstavu izvoditi u više objekata dječjih vrtića Sunce i Radost te u vrtićima Kockica, Vrapčić i Kocka-kockica. Jučerašnje izvedbe u Poličniku i Briševu pokazale su da humanitarna akcija neće uljepšati blagdane samo djeci na Pedijatriji već i mališanima u svim ovim vrtićima.
 Predstava je živa, puna boja, pjesama, veselih likova, to jest lutaka koje su Maraške same radile. Priča predstave se vrti oko običnog jajeta koji u razgovoru s pisanicom i sam postaje šareno uskrsno jaje, a vrhunac se događa kad veliki bijeli uskrsni zeko pleše među djecom i dijeli im čokoladna jaja.
 Predstava je prilagođena svim vrtićkim dobnim skupinama, a jučer ju je gledalo 146 djece, koliko ih ima u starijoj – mješovitoj grupi i mlađoj – jasličkoj grupi ovih vrtića.
– Uvijek nam je drago sudjelovati u humanitarnim akcijama, posebice kad se radi o pomaganju djeci. Uz to, zahvaljujući veseloj predstavi, naša djeca provedu jedan zanimljivi i ispunjeni dan u vrtiću. Već smo surađivali s Udrugom Maraške i zahvaljujemo im na tome što rade, kazala je Marijana Barić, ravnateljica DV “Zvončić”.