Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Donatu organizacija Prvenstva Hrvatske

24.03.2011. 23:00
Donatu organizacija Prvenstva Hrvatske


Klub daljinskog  plivanja Donat dobio je organizaciju Prvenstva Hrvatske u daljinskom plivanju na  otvorenim vodama. Na dionici dužine pet kilometara 2.  srpnja će se u Zadru ogledati  najbolji domaći dugoprugaši,  a na maratonu čije je  održavanje potvrđeno uvrštavanjem u kalendar Hrvatskog  saveza daljinskog plivanja za  2011. godinu, snage će odmjeriti i plivači s invaliditetom. Zadarska smotra maratonaca tako će ujedno biti i  Prvenstvo Hrvatske na 5.000  metara za osobe s invaliditetom. Ponudu KDP Donat  Hrvatski je savez daljinskog  plivanja izabrao u veljači, za  vrijeme redovite godišnje  skupštine.
– Veliko je to priznanje  našem klubu. Dobiti organizaciju Državnog prvenstva  zaokružuje dugotrajan i mukotrpan rad članova Donata –  stoji u klupskom priopćenju.
Uz nastup na Državnom  prvenstvu Zadrani će i ove  godine konkurirati u tzv. Cro  Cupu, natjecanju koje će se  održati u osam gradova: u  Zagrebu, Novom Vinodolskom, Omišu, Istu, Crikvenici, Starom Gradu na Hvaru,  Poreču i Rovinju. Predstavnici Donata sezonu planiraju  završiti u rujnu, kada je na  rasporedu Europsko veteransko prvenstvo u daljinskom  plivanju (plivači stariji od 25  godina). U Jalti (Ukrajina)  će, kažu u klubu, svoje mjesto  zasigurno naći i neki od njihovih članova.