Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Ministarstvo čeka novi troškovnik

24.03.2011. 23:00
Ministarstvo čeka  novi troškovnik


Troškovnik izrađuje izvođač radova, splitska tvrtka “Alkom”. Novi troškovnik, “Alkom” bi uskoro trebao ponuditi Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi


Nakon što je  cjelokupna dokumentacija,  odnosno pojektirani glavni  projekt za Polikliniku na  zadarskoj Relji, početkom  veljače dobila zeleno svjeto  od strane revizije u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, u tijeku je  izrada novog troškovnika.
Troškovnik izrađuje izvođač radova, splitska tvrtka “Alkom”. Novi troškovnik, “Alkom” bi uskoro trebao ponuditi Ministarstvu  zdravstva i socijalne skrbi.  O njihovom dogovoru, kako  pojašnjava dr. Dario Nakić,  ravnatelj zadarske Opće  bolnice, ovisi termin nastavka radova na zadarskoj  Poliklinici.
– Dokumentacija je trebala biti završena još  prošlog ljeta. No, umjesto 2.  kolovoza prošle godine, završena je 2. veljače, stoga je  više nezahvalno bilo što  prognozirati. No, vjerujem  da je početak radova blizu,  da je sada rješavanje papirologije u završnoj fazi,  govori dr. Nakić, koji se  nada da će “Alkomu” i  Ministarstvu zdravstva trebati manje vremena za dogovor o početku radova,  nego što je trajalo preprojektiranje dokumentacije i revizija.
Podsjetimo, radovi na poliklinici na zadarskoj Relji  obustavljeni su krajem rujna 2009. godine zbog nepoštovanja ugovora između  Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i tvrtke “Alkom” iz Splita. Višemjesečna trakavica oko razloga  koji su doveli do obustave  radova završena je u svibnju  prošle godine, kada je donesena zajednička odluka,  svih subjekata koji sudjeluju  u ovome projektu, da se ide  na preprojektiranje glavnog  projekta za zadarsku Polikliniku. To je ujedno bio i  glavni uvjet za nastavak radova na Poliklinici.
Preprojektiranje je, prema planu, trebalo biti završeno kroz nekoliko mjeseci, a nastavak radova je  najavljen za srpanj ili kolovoz prošle godine. Zbog  kašnjenja preprojektiranja  glavnog projekta, odnosno  korekcije projektne dokumentacije, rokovi su uvelike  probijeni. Preprojektiranje  je završeno tek u listopadu,  nakon čega je dokumentacija poslana na reviziju u  Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi. Preprojektirana dokumentacija, prema  nalazu revizije zahtijevala je  nove korekcije koje su na  licu mjesta riješene s izvođačima radova, odnosno  splitskom tvrtkom “Alkom”.  Sve skupa je završeno tek  početkom veljače, tako da  zadarska Opća bolnica  iščekuje izradu novog  troškovnika od “Alkoma” te  termin nastavka radova na  Poliklinici.