Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Ključ ostanka je u gostujućim pobjedama

Autor: Drago Bajković

24.03.2013. 23:00
Ključ ostanka je  u gostujućim pobjedama


Ako me pitate jesam li zadovoljan nakon ovih pet proljetnih kola onda moram rezolutno odgovoriti da nisam. Moram biti iskren i reći da sam bio uvjeren da ćemo osvojiti devet bodova i napraviti taj toliko željeni bodovni iskorak – kazao je Milin


Dvotjedna stanka u prvenstvu zbog kvalifikacijskih utakmica Hrvatske za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu dobro je došla prvoligašima kako bi se što bolje pripremili za završnicu prvenstva. Prvoligaš sa Stanova je trenutačno devetoplasirana momčad prvenstva i da je sada kraj ostali bi u elitnom razredu hrvatskog nogometa, međutim, nije kraj. U preostalih devet kola morat će zapeti iz petnih žila kako bi osigurali prvoligaški status. Trener Ferdo Milin ima maksimalno povjerenje u ovaj igrački kadar i vjeruje da će Zadar i sljedeće sezone igrati u Prvoj HNL. Stanka u prvenstvu je bila i prigoda da se rezimira učinak iz pet proljetnih kola, ali i baci pogled na ono što slijedi.
– Ako me pitate jesam li zadovoljan nakon ovih pet proljetnih kola onda moram rezolutno odgovoriti da nisam – kazivao je Zadrov strateg pojašnjavajući razloge svoga nezadovoljstva.
– Očekivao sam da ćemo imati polovičan učinak, bodovno gledajući. Mi smo u tih pet kola osvojili sedam bodova. To nije daleko od pola, ali ipak nije 50%. Moram biti iskren i reći da sam bio uvjeren da ćemo osvojiti devet bodova i napraviti taj toliko željeni bodovni iskorak.
Činjenica je da Zadar varira, od odličnih partija do katastrofalnih.
– Igramo po sustavu toplo-hladno, to je činjenično stanje. Dogodilo nam se u nekoliko navrata da povedemo i onda izgubimo ili remiziramo. Ako bismo se opravdavali onda bismo rekli da imamo mladu momčad, pa su te nekonstantnosti logične, međutim, unatoč mladosti mi nemamo neiskusnu momčad. Većina naših igrača igra treću ili četvrtu sezonu u Prvoj ligi. U tom slučaju nemamo pravo govoriti o neiskustvu.
Prva gostujuća je na Maksimiru, protiv Dinama
– Ove sezone smo ih izbacili iz Kupa i to na Maksimiru, ali smo isto tako u prvenstvu poraženi 5:0. Dinamo je počeo s pripremama za kvalifikacije Lige prvaka i sve više prilika daju malim igračima, ili onima koji su manje igrali ove sezone. Mislim da nismo bez šansi na Maksimiru iako, nikada se ne zna kako te utakmice mogu završiti. U svakom slučaju kao i uvijek protiv Dinama nećemo istrčati s izvješenom bijelom zastavom – kazao je na kraju razgovora Ferdo Milin.