Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Posjetitelji uživali u atraktivnom letačkom programu (FOTOGALERIJA)

Autor: Siniša Klarica

24.03.2013. 23:00
Posjetitelji uživali u  atraktivnom letačkom programu (FOTOGALERIJA)

Foto: Marin GOSPIĆ



Najzanimljiviji dio Dana otvorenih vrata bio je atraktivni letački program koji su izveli piloti eskadrila iz baze u Zemuniku


Dan otvorenih  vrata u vojarni Zemunik ove  godine je privukao više od  dvije tisuće posjetitelja iz  Zadra i drugih dijelova Hrvatske. Sad već tradicionalna manifestacija koja se organizira u povodu Dana 93.  zrakoplovna baza HRZ i  PZO bila je prilika da  građani vide letjelice na kojima se obučavaju i lete kadeti i piloti HRZ-a. Riječ je o  avionima ZLIN 242 L, Pilatus PC-9 M, Airtractor AT  802 A/F te helikopteru Bell  206 B Jet Ranger III. Najduži  red čekao se za razgledanje  protupožarnog zrakoplova  Canadair CL 415. 
Posjetitelji su imali prigodu razgledati muzej starih  letjelica, tehniku i sredstva iz  sastava 93. zrakoplovne baze među kojima su bili stari  zrakoplovi: Galeb, Kraguj,  MiG 21 UMD, helikopter  Mi8 te raketni protuzrakoplovni sustavi SAM 6 Kub i  SAM 2 Dvina. U izložbenom  dijelu na stajanci vojarne  prezentiran je i dio sredstava  i tehnike PZO pukovnije  među kojima i borbeno  oklopno vozilo BOV 1, PZO  sustav Strela. Prvi put  građani su mogli razgledati  dvije godine staro, poznato  borbeno vozilo “Hummer”  koje je hrvatska vojska nedavno dobila od Sjedinjenih  Američkih Država.
Najzanimljiviji dio dana  otvorenih vrata bio je atraktivni letački program koji su  izveli piloti eskadrila iz baze  u Zemuniku prezentirajući  vrhunsko umijeće i osposobljenost u letenju.
Cijeli program svojim nastupom zaokružila je akrobatska grupa “Krila Oluje”.  Bio je to ujedno njihov prvi  nastup u novoj postavi i rasporedu pozicija unutar grupe.