Simbol stradale Škabrnje za buduće naraštaje

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ
Križ na Ražovljevoj glavici izrađen je u tehnici suhozida

Na Ražovljevoj glavici iznad Škabrnje,  strateškom položaju u Domovinskom ratu, na mjestu  gradnje budućeg memorijalnog centra, u subotu je izgrađen veliki križ u suhozidu.

Frane Oguić, glavni "piketar" i kamenar za podizanje  križa, kaže da se zavjetni  križ radi srcem i ljubavlju, pa  zato nema nikakvih problema. Hvali Nediljka Vlastovića, vještog upravljača zemuničke "kombinirke", s kojim je prevozio sve potrebno  za gradnju križa.

U gradnji križa u suhozidu  sudjelovalo je više od 150  hrvatskih branitelja i domoljuba, od toga više od 80  branitelja i mještana s cijelog  otoka Paga te članova braniteljskih udruga iz Raba,  Lošinja, Novalje, Zadarske  županije i Splita, uz pomoć  mještana Škabrnje, Prkosa,  Nadina i prijatelja. Bili su tu  gradonačelnik Paga Ante Fabijanić, načelnik Kolana Josip Zubović Pipe, ratni zapovjednici Joško Pulja, Mladen Škoda, Danijel Telesmanić Did i Marko Miljanić,  Željko Dilber, dožupan Đani  Bunja, haesesovac Zdravko  Šarić, Željko Šoša, Davor  Prtenjača, Jere Zurak, Ljubica Krcić, Zoran Gurlica,  Marko Ivković... Ipak, nedostajao je veći odaziv Škabrnjana, dok je general Ante  Gotovina, već uobičajeno,  opravdao svoj nedolazak.  Obred blagoslova predvodio  je škabrnjski župnik don Josip Lisica.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika huligan
reklame nikad dosta pogotovo pred izbore? Koliko vidim škabrnjane baš taj križ i ne zanima..