Pišem Kvarner, mislim Pula

Slika korisnika admin
Autor: 
Fabio ŠIMIĆEV

U sljedećih tjedan dana odigrat će se preostala tri kola A-1  lige košarkašica. Zadranke će tako večeras (19 sati) biti gošće Kvarnera,  potom će za vikend ugostiti Rockwool Pulu, a u zadnjem kolu su slobodne. Nakon što su u prošlom kolu na Višnjiku pobijedile Trešnjevku  igračice Marije Mazije imaju otvoren put prema osvajanju četvrtog  mjesta i ulasku u doigravanje za prvaka Hrvatske. Za taj bi im doseg  trebala biti dovoljna pobjeda protiv Pule, uz uvjet da Trešnjevka i Pula  ne pobijede Medveščak u preostalim međusobnim utakmicama.

- Trenutačno se više pripremamo za Pulu nego za Kvarner. To ne  znači da smo unaprijed upisali poraz od Kvarnera, ali realno je očekivati da će utakmica s Pulom biti ključna u borbi za četvrto mjesto  -  kaže Lucija Štrmelj, koja je u posljednjim utakmicama dobro koristila  minutažu na poziciji organizatorice igre. Kvarner je prošli petak i subotu ugostio završnicu Kupa Ružice Meglaj Rimac na koju se plasirao  upravo pobjedom protiv Zadra u četvrtfinalu. Završilo je s uvjerljivih  80:43 za Riječanke.

- Kvarner je kvalitetna ekipa, ali ne toliko da bismo od njih trebali izgubiti 37 razlike. Utakmica u Kupu s Riječankama došla nam je u nezgodno vrijeme. Nismo bili u najboljoj formi, a i taj tjedan smo loše trenirali. Možda su nas sputala i velika očekivanja jer smo vjerovali da  možemo izboriti nastup na završnom turniru.

U prvom dijelu A-1 lige Zadar i Kvarner odigrali su neizvjesnu  utakmicu koju su gošće riješile u svoju korist (62:59).

- Kada u utakmicu uđemo opušteno tada i odigramo najbolje. Tako  je bilo na toj utakmici, pa protiv Raguse u Dubrovniku ili u prošlom kolu protiv Trešnjevke. S Ragusom smo pokazale da u ligi za nas nema  nepobjedivih ekipa. S takvim pristupom možemo se nečemu nadati i  protiv Kvarnera.

Osim borbe za četvrto mjesto zanimljivo je i kako će Medveščak,  Kvarner i Ragusa raspodijeliti prve tri pozicije uoči doigravanja.

- Situacija je takva da nijedna od te tri ekipe sebi ne smije dopustiti  nikakvo opuštanje. Prema tome, Kvarner će protiv nas ići maksimalno,  baš kao što to očekujem i od Medveščaka u utakmicama protiv Pule i  Trešnjevke (igrano kasno sinoć pr.a.).

Svakako, ulazak u polufinale bila bi velika stvara za Zadar.

- To je uspjeh koji naš klub čeka već 14 godina. Sami smo sebi otvorili mogućnost ulaska među četiri najbolje ekipe i nadam se da ćemo  taj posao uspješno provesti kraju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno