Zadarska luka u Miamiju predstavljena kao homeport za kruzere

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Vedran SITNICA

U Miamiju se od 16. do 19. ožujka tradicionalno, već 31. godinu za redom, održao Seatrade Cruise Shipping Miami, najveći sajam  cruise industrije na svijetu u organizaciji Seatradea, na kojem su sudjelovale hrvatske lučke uprave Rijeka, Zadar, Šibenik, Split i Dubrovnik, na  vlastitom štandu pod zajedničkim nazivom "Croatian Cruise Ports".

Zadarska je luka na ovom sajmu već redovit gost, a ove godine u Miamiju je bio direktor Emil Bilić koji je sa skorim otvorenjem Gaženice   imao itekako što predstaviti stranim kruzerskim kompanijama.

Od malog skupa od 150 vodećih osoba u sali za sastanke u New Yorku  1985. godine, Seatrade Cruise Shipping Miami u ovih je 30 godina izrastao u četverodnevni događaj sa 11.000 sudionika, više od 979 izlagača iz  123 zemlje, kojeg posjeti više od 300 međunarodnih novinara iz medijskih kuća različitog profila.

Ove godine su organizatori najavili i promovirali novi logo sajma pod  nazivom Seatrade Cruise Global kako bi napravili distinkciju od regionalnih sajmova sličnoga profila. Sajam iduće godine seli u Fort Lauderdale/Broward County Convention Center, u neposrednoj blizini Miami  Beacha, zbog planiranih renoviranja dosadašnjeg prostora Miami Beach  Convention Centra.

Sajam je epicentar svjetske cruise djelatnosti i jedini godišnji događaj  koji okuplja sve sudionike u kruzerskoj djelatnosti. Kako je riječ o djelatnosti koja obuhvaća mnoštvo drugih djelatnosti, na sajmu izlažu sudionici cjelovitog lanca proizvodnje cruise djelatnosti od njegovog početka  u brodogradilištima do luka u koje brodovi pristaju, turističkih destinacija u koje putnici odlaze do sadržaja koji služe za rekreaciju i razonodu  putnika.

Posebno treba naglasiti kako se na sajmu predstavljaju destinacije za  brodove na kružnim putovanjima podržane od strane gradova, turističkih zajednica i državnih dužnosnika, kako bi se unaprijedila i razmijenila iskustva.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno