Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Dominacija hrvatskih sastava

25.03.2019. 10:24
Dominacija  hrvatskih  sastava


Posljednji dan zadarskog košarkaškog Mastersa završio je  uzbudljivim dvobojima na parketima Višnjika. Tri dana donijela su 82  košarkaška dvoboja veterana iz osam zemalja, a najviše zlatnih medalja  kao i nagrada za najkorisnije igrače i strijelce uzeli su hrvatski košarkaši.
U kategoriji 35+ prvo mjesto je uzela ekipa Jazine Euroherc osiguranje.  U zadarskoj ekipi MVP je bio Matija Češković dok je najbolji strijelac ekipe bio Ivan Mimica, 38-godišnji bivši igrač Splita koji trenutačno vodi  Omiš prema Prvoj ligi.
– Ušli smo maksimalno ozbiljno u utakmicu, bili smo malo umorni  budući da nam je ovo treća utakmica u dva dana. Ipak, znali smo da  imamo jako dobrog protivnika s druge strane i da moramo ići čvrsto od  početka i dati sve od sebe – izjavio je nakon utakmice Ivan Mimica te istaknuo:
– Turnir je iznimno dobro organiziran u svim segmentima, ne zaostaje  ni za jednim sličnog tipa na kojem sam bio. Svakako ću se vratiti za iduće  izdanje.
U kategoriji 40+ najbolja je bila zadarska ekipa Pet bunara, predvođena najboljim igračem Tomislavom Ružićem dok je njegov brat i suigrač Jurica bio najbolji strijelac. Davor Marcelić odveo je MORH do prvog mjesta u kategorijama 45+ i 50+, a koliko ovaj bivši reprezentativac  znači svojim ekipama dovoljno govori činjenica da je u obje kategorije  nagrađen za MVP-a. U kategoriji 55+ prvo mjesto je osvojila ekipa Slovenija 55, a najbolji strijelac i igrač bio je četverostruki prvak Slovenije Slavko Kotnik. Kod žena, prvo mjesto osvojila je ekipa splitske Fjake, gdje je  titulu najbolje i najefikasnije igračice uzela Danijela Varda.


Popunjeni hoteli
Masters veterana organizira zadarska tvrtka S-event. Najjači turnir ovakvog tipa u regiji okupio je više od 600 veterana i veteranki koji su popunili sve hotelske kapacitete u Zadru. Turnir na kojem je zaigralo 46 ekipa iz Hrvatske, Litve, Srbije, Mađarske, BiH, Slovenije, Makedonije i Crne Gore odlična je najava Zadar Basketball Tournamenta koji nas očekuje u rujnu.