Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

[FOTO] Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović obišla i najstariju živuću zadarsku tvornicu “Maraska”

25.03.2019. 16:32
[FOTO] Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović obišla i najstariju živuću zadarsku tvornicu “Maraska”


Posjetom Zadru na Dan Sveučilišta predsjednica je ukazala na važnost mladih, naših studenata. Obišla je i Gimnaziju Vladimira Nazora gdje je sudjelovala u debati s učenicima, a potom i Gradsku upravu gdje smo ju upoznali s našim projektima, izjavio je gradonačelnik Branko Dukić nakon što je s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović i suradnicima obišao najstariju živuću zadarsku tvornicu Maraska. Dukić je kazao kako je upravo na čelnim ljudima grada veliki dio posla koji se odnosi na privlačenje mladih ljudi te osiguravanje uvjeta da se zaposle i osnuju obitelji upravo u Zadru.
– Zadar je jedan primjer u kojem sve to funkcionira i vjerujem da smo na dobrom putu, da ćemo uskoro imati još više studenata, više mladih i da će ovdje obiteljski život biti pravo mjerilo za život u pravom gradu, istaknuo je Dukić dodajući kako je i predsjednica primjetila kako se grad Zadar razvija i raste te da kao takav može biti primjer drugima.
– Na ponos nama predsjednica je obišla Marasku jer je zanima i gospodarstvo. Maraska je dobar odabir jer je to tradicijski posao u Zadru koji je opstao i koji je zapravo zadarski brend, izjavio je Dukić koji je u proizvodnom pogodnu Maraske i nazdravio s predsjednicom. »Samo sokom« kako je kazao. U toj su zadarskoj tvornici na Dan žena radnice odbile primiti prigodan poklon Uprave zbog preniskih plaća koje su putnim troškovima i toplim obrokom na razini minimalca. O tome se, međutim, danas nije razgovaralo.