Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

General Čermak najavljuje atraktivan projekt

25.03.2019. 10:37
General Čermak najavljuje atraktivan projekt


Uprava Tankerkomerca sanirala je devastirani i u prosincu prošle godine požarom uništeni prostor nekadašnjeg casina u Marini Zadar. Fasada zgrade je ovih dana obojana, otvori zatvoreni, a nedugo nakon požara otamo je izvezeno oko 130 tona smeća. Na taj su se potez iz Tankerkomerca odlučili iako je država vlasnik tih objekata, no sudski sporovi za koncesiju još su u tijeku i Uprava društva još uvijek vjeruje u pozitivan ishod i povrat tih nekretnina pod upravu Tankerkomerca. Tvrtka je još prije nekoliko godina upala u financijske probleme, a svjetlo na kraju tunela za ovu nekoć moćnu tvrtku, ukazalo se lani kad je većinski paket dionica otkupila tvrtka Crodux Derivati Dva u vlasništvu umirovljenog generala Ivana Čermaka. U svega godinu dana većina dugovanja je podmirena, a radilo se o milijunima. Umirovljeni general Čermak odmah po preuzimanju tvrtke kazao je kako ima velike planove za ovu zadarsku marinu, a to nam je ponovno i potvrdio.
– Prostor je godinama zbog sudskih sporova oko koncesije i financijskih problema bio zapušten. Zaista je bio ruglo i mi smo se sada odlučili bar malo ga urediti. Dolazi i turistička sezona, a to je centar grada. Ako sve bude u redu i kako smo planirali, uskoro će u tom dijelu grada biti sasvim jedna drugačija priča. Već imamo gotove projekte, a uskoro ćemo ih i prezentirati. Radi se zaista o vrhunskom projektu koji će grad Zadar podići na višu razinu u smislu turističke destinacije i koji će po atraktivnosti biti u rangu s Pozdravom Suncu i Morskim orguljama, kazao je general Čermak te je odao tek dio plana prema kojem prostor u Marini Zadar treba oplemeniti vizuru tog dijela grada s novim sadržajima poput hotela, hostela i ostalog što uz to ide.
– Strpljenja malo. Bit će to sve vrhunski, poručio je vlasnik Tankerkomerca najavljujući posljedično i nova zapošljavanja u toj tvrtki ukoliko projekt bude prihvaćen i sve bude išlo po planu.