Organizirali tribine i predavanja kako bi pomogli mladima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Savjet mladih Grada Zadra podnio izvješće o radu za 2019. godinu
Osim organizacija predavanja i radionica, sudjelovali smo na okruglim stolovima, informirali smo mlade o radu Savjeta mladih, prisustvovali smo 6. Kongresu Savjeta mladih te u izboru predsjedničkih inicijativa u sklopu natječaja "Mladi snaga zajednice - 2019.", navodi u svom izvješću predsjednik Savjeta
Zvonko KUCELIN
Jedna od sjednica Savjeta mladih

Za proteklu sjednicu Gradskog vijeća Grada Zadra Savjet mladih na čelu sa predsjednikom Juricom Bosnom pripremio je izvješće o radu za 2019. godinu. Pažljivijom analizom uočava se kako je ovaj savjet koji djeluje pri Gradu Zadru ipak napravio određene pomake u odnosu na pethodnu godinu.
Naime, u izvješću je naveden niz tribina, predavanja i radionica što su ih u tom razdoblju organizirali, pa je tako Savjet mladih organizirao veći broj predavanja i radionica za mlade i one koji se bave s mladima:
- Osim organizacija predavanja i radionica, sudjelovali smo na okruglim stolovima, informirali smo mlade o radu Savjeta mladih, prisustvovali smo 6. Kongresu Savjeta mladih te u izboru predsjedničkih inicijativa u sklopu natječaja »Mladi snaga zajednice - 2019.« Na dijalogu sa studentima Sveučilišta u Zadru govorili smo o tome zašto je važno izaći na EU izbore te je usvojen prijedlog inicijative izrade Lokalnog programa za mlade grada Zadra. Organizirali smo sljedeća predavanja i radionice: Sport i zdravlje, Sociološki i politiloški profil mladih, Boksom protiv nasilja, Osnove debatiranja, Upravljanje osobnim financijama - financijska pismenost te Usklađenost obrazovanja i tržišta, navodi se u izvješću.

Problematika sporta

Bavili su se problematikom sporta zdravlja te su tako organizirali i panel raspravu na temu »Sport i zdravlje« koja je okupila vodeće ljude zadarskog sporta. Na tribini se govorilo i o važnosti rekreativnog bavljenja sportom i zdravog života mladih, sportskim ozljedama te kako pružiti pomoć ozlijeđenima.
Organizirali su i tribinu naziva »Sociološki i politološki profil mladih« na kojoj je izlagao mr. sc. Marko Kovačić s Instituta za društvena istraživanja. Govorilo se o položaju mladih u društvu, kao i o društvenom angažmanu mladih. Edukativno i interaktivno predavanje iznijelo je široku sliku o položaju mladih u društvu, kao i o društvenom angažmanu mladih, napominje predsjednik.
U izvješću se navodi i radionica »Osnove debatiranja« čiji je cilj bio unaprijediti komunikacijske vještine mladih pa su trako mladi imali priliku naučiti kako na demokratski način zastupati svoja stajališta te kako uvažavati tuđe stavove, a radionica je održana pod stručnim vodstvom profesorice Tihane Magaš.

Upravljanje osobnim financijama

- Čest je slučaj bio taj da je svatko od polaznika radionice trebao zastupati suprotna stajališta od vlastitih, sukladno metodologiji debatiranja - stoji u izvješću.
Tu je i predavanje »Upravljanje osobnim financijama« koje je za cij imalo upoznati mlade s osnovnim financijskim pojovima te načinima upravljanja vlastitim budžetom.
- Na praktičnim primjerima mladi su izrađivali vlastite proračune te buduće planove uptravljanja novcem. Nakon upravljanja prisutnima je podijeljena brošura »Financijska pismenost« koj je izradio Savjet.
U svakom slučaju, reklo bi se kako je Savjet protekle godine bio znaano aktivniji nego proteklih godna s obzirom da su organizirali niz radionica i predavanja, pa čak tiskali i brošure koje bi mladima trebale pomoći u lakšem snalaženju u životu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)