Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

POMOĆ BOLNICI Grad Zadar iz proračuna izdvaja milijun kuna za nabavku respiratora!

25.03.2020. 20:19


Uslijed nastale epidemije virusa COVID-19, Grad Zadar pomoći će zadarskoj Općoj bolnici donacijom sredstava za kupnju neophodno potrebnih respiratora. Za tu namjenu Grad se obavezuje iz proračuna isplatiti iznos od ‪1.000.000 kuna, obavijestili su danas iz zadarske Gradske uprave.
Gradonačelnik Branko Dukić odlučio je da se Grad priključi donacijama sustavu zdravstva u Zadru i Zadarskoj županiji koje ima pojačane potrebe u ovom trenutku.
– U stalnom smo kontaktu s vodstvom bolnice i naravno da ćemo pomoći na koji god način budemo mogli. Ovo je donacija našim građanima čija zdravstvena zaštita ovisi o spremnosti naše bolnice za situaciju u kojoj smo se našli. Pozivam sve koji mogu, da se priključe donacijama, a stručni tim će ocijeniti što im je u ovom trenutku najpotrebnije, kazao je gradonačelnik Dukić.
Sporazum o donaciji sredstava za nabavku respiratora potpisali su gradonačelnik Branko Dukić i ravnatelj Opće bolnice Zadrar, dr. Željko Čulina,
– Sporazumne strane suglasno utvrduju da je predmet ovog Sporazuma financiranje nabave respiratora, neophodno potrebnog za potrebe Opće bonice Zadar, uslijed nastale pandemije virusa COVID-19. Grad Zadar se obvezuje da će za nabavu respiratora iz svog proračuna isplatiti iznos od 1.000.000 kuna. Navedeni iznos isplaćuje se iz proračuna Grada Zadra za 2020. godinu, razdjel 040, pozicija 747, odjeljak 3661. Isplatu sredstava iz prethodnog članka Grad Zadar če izvršiti na bankovni račun Opće bolnice Zadar u roku od 15 dana, stoji u sporazumu.
Podaci za uplatu donacija
Svi oni koji imaju želju i mogućnost financijski pripomoći zadarskom zdravstvu, mogu to učiniti uplatom na broj bankovnog računa bolnice: IBAN: HR ‪5924020061100879223, otvoren kod Erste & Steiermarkische banke d.d. U ovoj nepredviđenoj situaciji svaka pomoć je dobrodošla.