Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Enia i Mihaela u borbi s Belgijankama

25.03.2021. 08:31


Na drugoj regati iz Lanzarote zimske serije, koja se jedri na Kanarskom otočju, u klasi 49er FX nastavljena je velika borba za jedinu preostalu normu za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Nakon devet plovova posade su podijeljene u zlatnu (prvih 25) i srebrnu skupinu. Kao i u utorak Enia Ninčević i Mihaela de Micheli Vitturi u ukupnom redoslijedu su sedme (80 negativnih bodova), no taj im plasman trenutačno ne jamči odlazak u Japan. Naime, djevojke koje su članice Uskoka, nakon 12 plovova su druge ako se gledaju države koje konkuriraju za Igre. Ispred su Belgijanke Isaura Maenhaut/Anouk Geurts koje su šeste sa 78 negativnih bodova. Dakle, razlika je minimalna i jasno je da su Hrvatice i Belgijanke glavne konkurentice za Tokio. Mogla bi to biti prava drama s neizvjesnim završetkom. U jučerašnja tri plova Enia i Mihaela su bile 18., treće i 17. dok su Belgijanke na cilj stizale kao desete te dvaput 12. U zlatnoj skupini od posada koje se bore za Tokio su i 22. Češka te 24. Rusija, no njihov je zaostatak za našom i belgijskom posadom prilično velik.
Tri plova održana su jučer u klasi Nacra 17 u kojoj se za nastup na Olimpijskim igrama bore Igor Marenić i Anđela de Micheli Vitturi. Posada Sv. Krševana je trenutačno 13. (103 negativna boda), odnos treća ako se gledaju nacije koje traže olimpijsku normu. Finska je peta (71 negativni bod), a Grčka 11. (99 negativnih bodova).
Nakon 12 plovova u klasi 49er Šime i Mihovil Fantela su ukupno osmi s 81 negativnim bodom. Vode sjajni Španjolci Diego Botin le Chever/Iago Lopez Marra (22 negativna boda).